Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Kerékpárút-felújítás a Szigethy Attila úton

Elkészült a Szigethy Attila úton, a Tihanyi Árpád és a Kodály Zoltán út közötti szakaszon a kerékpárút felújítása, a páros oldalon is.

A munkákra az önkormányzat saját forrásából 14 millió forintot fordított.

Radnóti Ákos alpolgármester arról beszélt az eseményen, hogy Adyvárosban egyre jobbak a biciklis közlekedés lehetőségei, ebben a városrészben már több kerékpárút-szakasz megújult. Például a ma átadott pályával szemközti oldalon. Új szakaszok is épültek az Ifjúság körúton. S a felújítás-sorozat még az idén folytatódik a Szigethy Attila úton, a Barátság park közelében, a benzinkútnál is.

A Szigethy Attila úti kerékpárútnak a Tihanyi Árpád és a Kodály Zoltán út közötti szakaszán azért volt szükség a felújításra, mert a burkolat már tönkrement, a platánfák gyökerei felnyomták az aszfaltot, az esővíz nem folyt el a zöldterület felé.

Prédl Antal, a győri útkezelő szervezet vezetője elmondta, hogy a burkolat korszerűsítése során az útszéli platánfasor mellől elbontották a régi kerékpárút-szakaszt, az új pályaszerkezetet pedig a fáktól egy méterrel távolabb építették meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Reflex bemutatja, hogyan jutunk az ivóvízhez - videó

Több mint 13 millió forintot nyert a Reflex Környezetvédő Egyesület, hogy bemutassa, hogyan jutunk minden nap ivóvízhez. Tovább olvasom