Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Kell a támogatás a fogyasztóvédőknek

Győr - Évente 700–800 lakossági panasz, észrevétel érkezik az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület megyei és Győr városi szervezetéhez. Van munkájuk a tanácsadó irodáknak, a békéltető testületnek.
Az idén eddig kétszáz írásos, „letárgyalt", túlnyomórészt sikeres békéltető ügy volt már, annyi, mint tavaly az egész évben – mondta Horváth László megyei elnök azon az eseményen, amelyen Borkai Zsolt polgármesterrel együttműködési megállapodást írtak alá. A városi önkormányzat idei költségvetésében még nem szerepelt az egyesület támogatása, ám a polgármester saját keretéből juttatott 100 ezer forintot a munka támogatására.

A megyei egyesület hatékonyságát tekintve országosan az első három között szerepel, s most már három helyen van irodája Győrött (az Arany János u. 28–32. szám alatt, a Szent István úti kamarai székházban és nyár óta az Apáca utcai Esélyek Házában is). A fogyasztóvédelmi felügyelőségnek (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Tanács) más feladatköre miatt jogilag nincs lehetősége az egyéni panaszokkal foglalkozni, ez a munka a civil békéltető testületekre hárul. Az egyesületnek egyre nagyobb szerepe van a tudatos fogyasztóvá nevelésben is. Győrrel az egyesületnek 2000 óta van együttműködési szerződése, ezt kellett most a változásokhoz igazítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri Dzsungel könyve

Győr - Forgács Péter eddig nem hibázott. Ami a nézőket illeti. Az üvegcipő remek darab és siker, a… Tovább olvasom