Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Kedden nyit az ideiglenes piac Győrben - fotók

Szeptember 4-től az ideglenes piactéren közel száz őstermelő és mintegy 40 üzlet kínálja a portékáit.
A Herman Ottó utcai Vásárcsarnok épületének felújítása szeptember első felében kezdődik, így az üzletek és az őstermelők átköltöztek a nem messze felépített ideiglenes piaci sátorba.

Szeptember 4-től az ideglenes piactéren közel száz őstermelő és mintegy 40 üzlet kínálja a portékáit. A területen kiépített közművek, piaciroda és illemhelyek várják az árusokat és a vásárlókat. 
Kedden nyit az ideiglenes piac Győrben. Fotók: H. Baranyai Edina

A parkolást a sátor mellett kialakított, 50 jármű befogadására alkalmas murvás terület segíti majd.

A Herman Ottó úti élelmiszerüzlet előtti piactéren, a szokásos helyükön árusítanak a ruházati és egyéb - köztük háztartási - cikkeket értékesítő kereskedők is, akik egyelőre a következő hónapokban maradnak a hagyományos helyükön. A parkolólemez építése miatt ide került a népszerű magárus bódé, valamint a házitej-automata.

A Vásárcsarnok jelenlegi szerkezete megmarad, de az új létesítmény nagyobb, tágasabb helyet kínál majd a látogatóknak, az épület akadálymentesítése is megtörténik. 

Mint arról beszámoltunk, a fejlesztés a közeli, nagyobb zöldterületek, vagyis a Malom liget, Ady-domb (az úgynevezett MATÁV játszótér), és a Vásárcsarnok előtti tér megújítását is tartalmazza, ide értve a területek rehabilitációját, a növényzeten túl a köztéri berendezések, a kerti bútorok, az út-és térburkolatok, a locsolóhálózat felújítását. A meglévő zöldterületek mellett a Hermann Ottó utcai Vásárcsarnoknál új zöldövezetet is kialakítanak.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanévnyitó: 4114 elsős iratkozhat be az 50 éves Széchenyi-egyetemre - fotók

Tanévnyitó: 4114 elsős iratkozhat be az 50 éves Széchenyi-egyetemre - fotók
Földesi Péter rektor a tanévnyitón arról beszélt, hogy az intézmény mára az ország hetedik legnagyobb egyetemévé vált. Tovább olvasom