Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Katona-zenekari parádé

Győr - A hagyományoktól eltérő nyílt napot tartott a győri 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred a múlt hétvégén Győrben.

A rendezvényen minden eddiginél több érdeklődő vett részt, akiket az ünnepélyes zászlófelvonást követően a Budapesti Hagyományőrző Klub korhű I. és II. világháborús ruházata, valamint a haditechnikai park a múltba vezette vissza. Az ezred korszerű harci eszközeinek és felszereléseinek bemutatója pedig a jelenbe kalauzolta őket. A színházteremben a vendégek filmvetítésen vehettek részt, ahol az alakulat életéről és a hazai, valamint a külföldi gyakorlatokon való megméretésekről szóló filmeket tekinthették meg. A szimulációs és paintball-lövészet helyszínét a gyerekseregtől alig lehetett megközelíteni. Szintén sokan voltak kíváncsiak a makettkiállításra, a karate- és kendóbemutatókra. Az ezred parancsnoka, Varga László dandártábornok a Nagyoroszi Nyugállományú Légvédelmi Tüzérek Bajtársi Egyesületének tagjaival közösen megkoszorúzta a fegyvernem kopjafáját.

A programot négy város katonazenekarainak látványos bemutatója színesítette.
A programot négy város katonazenekarainak látványos bemutatója színesítette.

Az egész napos rendezvény ez évben először a Dunakapu téren folytatódott az ezred technikai bemutatójával. A nyílt nap egybeesett az első győri katona-zenekari toborzófesztivállal, így a programot Székesfehérvár, Veszprém, Tata, Szentendre katonazenekarainak látványos zenei és alaki bemutatója színesítette.

Olvasóink írták

 • 5. girzelda 2009. május 23. 19:27
  „Ezek a mundérba bujtatott zenészek szerintem éljenek meg abból a jövedelemből, amit össze trombitálnak, ne közpénzből! A cirkuszban is szednek belépőt! Ők is éljenek meg abból Közpénz bohócokból van bőven a parlamentben,politikus formában.”
 • 4. Domestic 2009. május 23. 12:51
  „Mit sír a szád! A NATO tagságot ti szavaztátok meg, ezek a zenészeknek a legkevésbé sincs semmi dolga a szövetség érdekeinek külhoni védelmében!
  Az a dolguk, hogy titeket szórakoztassanak, meg más rendezvényeken, temetéseken még hallhass katonazenét...
  Ha nem tetszik a rendszer hallasd a hangod, de ezeknek a katonáknak semmi köze ahhoz amire célzol!”
 • 3. girzelda 2009. május 22. 21:41
  „No, kedves olvasótársam, szerintem egy szinten vannak e műsorok, hisz ugyan az a banda pénzeli mindegyiket!
  viszont az köztudott, hogy a hazánkat megvédeni egyik sem képes! Egyébként a "Győzike limuzinos" cikkéhez már nem is , lehet hozzászólni ép , úgy mint a másik katonai bohóckodáshoz! Igaz így a cezornak nem kell strapálni magát a moderálással.”
 • 2. Domestic 2009. május 22. 13:27
  „"Ezek" azért voltak ott, mert téged, meg mindenkit akit érdekel akartak szórakoztatni, méghozzá ingyen. Gondolták tehetnek valamit azért, hogy legyen valami néznivalód, had hallgathass valami kis zenét, de ha téged ez irritál, hát akkor nézd a Győzikét, a Mónikát, vagy a halat a tortán...
  Ne aggódj, ha ebben az irányban haladunk nem sokáig fogsz ilyen zenét hallani, ilyen színű zászlót lengeni és magyar katonákat masírozni látni!
  Megy minden a "levesbe" velünk együtt! Nem is érdemel mást ez a nemzet!”
 • 1. girzelda 2009. május 21. 20:27
  „Ezeket minek felejtették itthon! A NATO-nak is fújhatnák Grúziába a hadgyakorlaton, igaz sei itt se ott nincs értelme e zene-bonénak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Június végére lesz négysávos az 1-es főút

Győr - Az azóta csődközeli helyzetbe került Integrál-Hexa Zrt. csúszása miatt az eredetileg… Tovább olvasom