Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Kantharosz gála - 16 közösség és rászoruló tehetség kapta meg szerdán a támogatói oklevelet Győrben - fotók

Kantharosz gála - 16 közösség és rászoruló tehetség kapta meg szerdán a támogatói oklevelet Győrben - fotók
Tíz év alatt 55 borász és két pálinkafőző támogatta a gyermekek, ifjak, közösségek nagy álmait valóra váltani szerveződött Kantharosz gálaestet. A kezdeményezés lényegeként a felajánlott finom italok árverezéséből befolyt összeget jótékony célra fordítják.
Szerdán a győri Richert teremben a tizedik gála támogatottjai vehették át támogatói okleveleiket. Az eseményen Tagai István, a Kantharosz Alapítvány alapítója a tíz évet összefoglalva kiemelve, hogy a bevétel évről évre emelkedik, és hosszú ideje neves borászok, a győri önkormányzat, az agrárminisztérium támogatja a kezdeményezést teljes mellszélességgel. Mikóczi Tamás, a kuratórium elnöke elmondta, hogy az idén befolyt 18 millió forintot 38 támogató, benne három magánszemély adta össze. A költségek levonása után fennmaradó több mint 12 millió forintot 16 közösség és rászoruló tehetség között osztották szét.

Közülük négyet mutattak be a Richter-teremben rendezett sajtótájékoztatón. A kilenc éves Bujtár Levente 31. hétre született, oxigénhiányos állapotban. Édesanyja, György Emőke elmondta, hogy egy olyan eszközre kértek pénzt, amellyel értelmi sérült kisfia önállóan játszhat. Azt remélik, hogy használatával Levente fejlődni fog, és ha a szülei már nem lehetnek mellette, egy otthonba adva lesz annyira önálló, hogy nem rak elviselhetetlen terhet ép és egészséges testvére életére.
 
Fotók: H. Baranyai Edina

A születési károsultak fejlődéséért létrejött Gézengúz Alapítvány az országban még szinte ismeretlen, csípőt, bokát fejlesztő, tartást javító Teratox-ruhákat vásárol a nekik juttatott adományból. Keszei Johanna a továbbtanuláshoz és a versenyzéshez kért segítséget. A győri Czuczor-iskola fuvolása legutóbb egy hollandiai versenyen győzött 27 nemzet 99 fiatalja között. A Tehetséggondozás Alapítvány táncosaik támogatására kapott pénzt; képviselőjük, Hotova Éva büszkén számolt be nemzetközi sikereikről.

Pio Márta, az esemény gesztora, egyik ötletgazdája úgy fogalmazott: a bor és a muzsika segítségével az elmúlt évtizedben több mint 82 millió forintból élménypark, játszótér, KRESZ-pálya épült, otthontalanok, hátrányos helyzetűek nyaraltak életükben először, korszerűbb lett az autisták háza, balett-terem, ifjúsági találkozók tere, internet szoba, és sok szép játszóhely épült. Tehetségek jutottak lehetőséghez részt venni versenyeken, fontos eseményeken, és számos nagy értékű orvosi eszköz, berendezés segítette a gyógyulást, fejlesztést.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi tragédia - saját feleségét vesztette el balesetben a Győrben felmentett sofőr - fotók

Családi tragédia - saját feleségét vesztette el balesetben a Győrben felmentett sofőr - fotók
Saját feleségét vesztette el Peresztegnél, utána alvásvizsgálatra ment az idős győri férfi. Tovább olvasom