Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Kampány, csendben

Politikai elemzők, politológusok szerint a kampánycsend intézményét már évekkel ezelőtt meg kellett volna szüntetni. A kampánycsend intézményével a kisalfold.hu szerkesztőségéből sem mindegyikünk ért egyet. Viszont portálunk tiszteletben tartja a törvényt.
Péntek éjféltől vasárnap este hét óráig fórumainkat kénytelen vagyunk jól eldugni. Szintén nem lehet cikkeinkhez kommentárt fűzni. Címlapunkról is száműzzük a napi politikát. (Ez talán nem is baj.) És nagy tisztelettel arra kérjük olvasóinkat, tartózkodjanak a politikai véleménynyilvánítástól. Vasárnap este hétig.

A kampánycsend péntek éjféltől valamennyi helyi és országos terjesztésű, írott vagy elektronikus médiumra is érvényes. A választási eljárási törvény értelmében a voksolást megelőző nap 0 órájától a szavazóhelyiségek bezárásáig tart. A törvény úgy rendelkezik, hogy „a kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása".

Nem is olyan rég – bizonyára sokan emlékeznek – még szesztilalom is volt hazánkban a választások napján. Azt sem sikerült betartani, el is törölték. Talán pár év múlva a kampánycsend divatjamúlt intézménye is olyan lesz, mint a szesztilalom: múlt idő. De egyelőre van.

Az elaggott korlátozás az USA-ban például ismeretlen. Ott még a szavazóhelyiségek előtt is lehet szórólapokat osztogatni. Mégse dőlt össze a demokrácia.

Vasárnap este héttől újra politizálunk. A legfrissebb helyi eredményekkel, elemzésekkel készülünk a népszavazási finisre. Addig pedig arról írunk, milyenek a részvételi arányok településenként és megsértették-e valahol a szűk vagy széles honban a kampány csendjét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset az 1-es főúton

Győr - Pénteken 15 óra körül három autó ütközött össze az 1-es főút Győr és Abda közötti szakaszán a… Tovább olvasom