Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Kállay-Saunders András megy az Eurovíziós Dalfesztiválra!

A győri Bogi és a kapuvári Mészáros Tamással felálló Fool Moon a legjobb négy között végzett A Dalban. GRATULÁLUNK!


22.44 - Gratulálunk a megyei énekeseknek, Boginak és Mészáros Tamásnak a Fool Moonból, hiszen mind a ketten a legjobb négy produkció közé kerültek. Az 59. Eurovíziós Dalfesztiválra tehát Kállay-Saunders András megy a Running című dallal.

Fotó: MTVA
Fotó: MTVA


A kisalfold.hu és szakkomentátorunk, Olga búcsúzik, jó éjszakát kívánunk Olvasóinknak!

22.37 - Olyan dalt küldött a közönség az Eurovízióra, ami súlyos témával foglalkozik, ezáltal minden bizonnyal kitűnik majd az eurovíziós produkciók - általában a szerelemről szóló -  dalai közül. Bár ugyanez a komoly üzenet egyben a hátránya is lehet... Reméljük, nem így lesz és Koppenhágában is megszeretik a dalt.

Olga is összegez: korrekt műsor volt, bár ahogy már említettem, kicsit langyos, ahhoz képest, amekkora megmérettetésre készültek. Többször nem értettem egyet a zsűrivel, az is érdekes, ahogyan a New Level Empire-t éltették, mégsem kaptak kiemelkedő pontszámokat.

22.32 - Kállay-Saunders András és a Running megy az Eurovíziós Dalfesztiválra! Szól a győztes dal.22.28 - Mindjárt kiderül, ki lesz a győztes. Hajrá BOGIIIIIIIIIIIIII, hajrá FOOOOOL MOOOON! Hajrá Fool Moon, hajrá Bogi! :))

22.17 - Nagyon örülünk, hogy lehet szavazni Bogira és a Fool Moonra is. Amíg mi örömködünk, jön a színpadra ByeAlex és az MR szimfónikusok a Kedvesem egy új verziójával.

Olga már ébredezik: Te jó ég. Ez rosszabb mint a Csóró minden hang, tiszta Enya Only Time. Bár van hangja Alexnek, de az eredeti Kedvesem jobb.

Halkan hozzátennénk, ezt is felvették előre, nem most szól élőben a színpadon.

Olga: Nah pillanat, leengedem pisilni Philipet. Mármint a kutyámat, nem a zsűri elnökét! Elnézést a képzavarért.

22.13 - Két megyei énekes egy lépésre a győzelemtől, az Eurovíziótól!!!!

A győri Bogi.A kapuvári Mészáros Tamással felálló Fool Moon.Szavazzanak a kedvencekre!

22.10 - A négy, akire lehet szavazni: BOGI, FOOL MOON, Király Viktor, Kállay-Saunders András.

22.08 - Rákay Philip listája:

4 pont -  Fool Moon

6 pont -  Király Viktor

8 pont - Kállay-Saunders

10 pont - Bogi

 
22.05 - Kovács Kati listája:

4 pont - New Level Empire

6 pont -  Király Viktor

8 pont -  Kállay-Saunders

10 pont - Fool Moon

 
22.04 - Csiszár Jenő listája:

4 pont - Kállay-Saunders

6 pont - Király Viktor

8 pont -  New Level Empire

10 pont - Bogi

 
22.03: Rúzsa Magdi listája:

4 pont - Pál Dénes

6 pont - Bogi

8 pont - Fool Moon

10 pont - Kállay-Saunders

Köszönjük Magdi a Bogira és Fool Moonra adott voksokat!

21.57. Mi TIPPünk, ha a zsűri fejével gondolkodunk: Kállay-Saunders, Király Viktor, New Level Empire, Bogi. Ezennel kérjük a t. zsűrit, hogy legyen öt kiválasztott idén, mert nagyon-nagyon bízunk a Fool Moonban is.

Olga: Király Viktor, Kállay-Saunders, New Level Empire, Pál Dénes.

21.56 - Most jön a neheze, listát állít a zsűri. Mindjárt kiderül, ki az a négy, akikre lehet szavazni. Három percük van. Addig kapcsolják a művészmegőrzőt.

21.48 - Jön az utolsó produkció, a Honeybeast A legnagyobb hős dallal.

-> Ha a szöveget figyeljük, csillagos ötös a dal, kérdés, ezt Koppenhágában, fordításban mennyire értenék. Ha az éneket nézzük, az viszont biztosan nem állná meg a helyét.

Olga: nekem ez a zene nem jön be :S de a színpadkép az jó. Egyébként nemcsak erre a produkcióra értem, de úgy tűnik, a döntőben már senkire nem szól a zsűri, ha hamis.

Csiszár Jenő szerint ők nyerték a legtöbbet a dallal: rajongótábort Magyarországon. Az tény, hogy sokan szeretik őket.

21.47 - Olga: sokan azt írják a neten, hogy előre megrendezett az egész, de remélem a közönség meglep majd minket a szavazataival úgy, mint tavaly.

21.42 - Király Viktor és a Running Out of Time a színpadon.

-> Szintén az egyik nagy esélyes. Van itt változás bőven az előző adásokhoz képest. Most a vokál is erősebb volt. A háttértáncos-vokalistás lányok ezúttal rövid ruhában, parókában.

Olga: színes, üzembiztos előadás, de sok a yeah :)

A zsűri szerint továbbra is remek a produkció, nem akarják újra az egekbe magasztalni Viktort, már mindent elmondtak eddig. Iszonyatosan nehéz lesz dönteniük - mondja Philip.

21.39 - Szünet a produkciók között, a Fool Moon zoknis előadását láthattuk, mint fogadalmat. Aki még nem látta, érdemes >>

Olga: ezt ügyesen megoldották, bár lehettek volna merészek... és nem ekkora zoknival! :P

21.26 - Érkezik a Fool Moon, It Can't Be Over. Hajrá Kapuvár, szurkoljunk Mészáros Tamáséknak!

-> Ugyanolyan pontos, elegáns és megbízható produkció volt mint eddig, minden hang a helyén. Gratulálunk Fool Moon!

Olga: egy szó jut eszembe: profik.

Rúzsa Magdi azt látta a stúdióban, hogy többen előrehajoltak, nagyon figyeltek az előadásra és ezt jó jelnek tartja. Kovács Kati álmodozik arról, ha az Eurovízió színpadán állna a Fool Moon, a háttérben szerepelhetne az Attraction.

21.25.: Olga off-topic: Gundi milyen fess az öltönyben!

21.19. - Pál Dénes következik a Brave New World című dallal.

-> Pál Dénes a dal végét most először elénekelte magyarul is! Ez tetszett.
Olga: szerintem egész felszabadult lett a csávó, inkább a vokalisták azok, akik úgy állnak mint egy darab fa.

21.18. Olga: egyen gondolkozom csak, nekem jön le az egész show langyinak és ott élőben teljesen más minden? Kicsit nehezen töltik ki az üresjáratokat a műsorban, s néhány előadásban.

21.11 - Jön a New Level Empire, szóljon a The Last One.

-> Ez a dal is az egyik nagy befutó lehet, ˝üt mint az atom˝ - idéztük a zsűrit. Az a helyzet, hogy ez a szám nekünk is nagyon bejön. Hatalmas a hangulata, s most még tűz is a színpadon! Olga?

Olga: tényleg jó, de még várom a katarzist. :P 

Csiszár Jenő szerint az együttes berobbant Magyarországon, már sztárok. Kovács Katit megnyugtatja a tudat, hogy az énekes nagyon erősen fogja a közönséget, akik a kezdetektől tapsoltak.

21.07 - Most szünet a produkciók között, Bogi felvételét láttuk a ˝lihegőben˝, ahogy elhörgött egy metál dalt, mert ez volt a döntőbe kerülési fogadalma. Itt lehet megnézni Bogi hörgését >>

21.00 - Kállay-Saunders András és a Running a folytatásban.

-> Az elmúlt heteket tekintve a Running az egyik legnagyobb esélyes, Philip egyszer már kijelentette: ha rajta múlik, a négy között lesz. Erős dal, most is jó volt a produkció.

Olga: nem tetszik, hogy ennyire megrendezett az előadásban minden. Szerintem lehetett volna zúzósabb, tavaly jobb volt. Hát, eltér Kovács Katival a véleményünk, aki nagyon dícséri az előadást, hát ez van.

20.51. FIGYELEM, Bogi következik és a We All! Szurkoljunk a győri lánynak! 

-> Bogi most is nagyon felszabadult a színpadon, a We All hozza a megszokott,  vidám hangulatot. Jóó volt, Bogi, gratulálunk!!

Rúzsa Magdit is végigvitte magával a dal, bemászott a bőre alá. Philip azt látta maga előt, hogy egy koppanhágai arénában énekli mindenki, hogy We All. Bogit A Dal felfedezettjének nevezte Philip, sugárzik a győri lányból, hogy jól érzi magát a bőrében.

20.44 - A Depresszió az első produkció, jön a Csak a zene.

-> Olga kommentátorunk szerint nagy meglepetés, hogy itt vannak. Jó a zene, de az Eurovízión nem végeznének jó helyen.

Nekünk most  ˝zúzósabbnak˝ tűnt az előadás, mint az előző körökben, bár Olga szerint még mindig félénkek egy kicsit a metálhoz képest. Csiszár Jenő szerint minden mindegy, a rock az örök.

Az M1 mellett A Dal honlapján is megy az élő közvetítés >>

20.42 - Mindegyik produkció egy picit más lesz, mint korábban - mondja Gundi. A zsűri ma csak az összes produkció után pontoz. Felállítják négyes listájukat, a négy közé jutott dalokra szavazhat majd a közönség.

20.40 - A tavalyi győztes ByeAlex azt üzeni a nézőknek, hogy ízlésről lehet vitatkozni, de értelmetlen, mind a nyolc döntős megérdemelten képviselné hazánkat.

20.36 - Ma este itt van velünk a kisalfold.hu szakkomentátora, Olga. Ő kicsit olyan lesz most, mint az M1 digitális kommentátora, ByeAlex. Egyébként a tévében pont most mutatják be Alexet.

20.32 - Most már élőben látjuk a két műsorvezetőt, Novodomszky Évát és Gundel Takács Gábort. Ismertetik a szabályokat, bemutatják a zsűrit: Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő, Kovács Kati, Rákay Philip.

20.27 - Az online akusztikus szavazás győztesével, a soproni Muzikfabrikkal kezdődik a show, bár ez még nem az élő adás
része, hamarabb felvették a This Is My Life előadását.

20.19 - Köszöntjük a Kedves Olvasókat, hamarosan kezdődik A Dal döntője. Nyolc dal versenyez azért, hogy képviselhesse hazánkat az 59. Eurovíziós Dalfesztiválon, Koppenhágában. Két produkcióra különösen figyelünk ma este: a győri Dallos-Nyers Boglárka, ˝Bogi˝ We All, a kapuvári Mészáros Tamással felálló Fool Moon pedig It Can't Be Over című dalát adja elő. Hajrá Győr, hajrá Kapuvár, irány az Eurovízió!

Előzetes:

Bogi - We All

Nagy lehetőség előtt áll a 16 éves győri Dallos-Nyers Boglárka, aki hét másik produkcióval versenyez ma este A Dal fináléjában. A We All című dala a hazai válogató legnagyobb slágere. – A héten egy debreceni rendezvényen léptem fel, és mintegy kétezren énekelték velem együtt a dalt, hatalmas élmény volt – mesélte a kisalfold.hu-nak Bogi.

Dallos-Nyers Boglárka, ˝Bogi˝. Fotó: MTVA/Gálos Mihály Samu
Dallos-Nyers Boglárka, ˝Bogi˝. Fotó: MTVA/Gálos Mihály Samu

A fiatal énekesnő elmondta, nem koncentrál a nagy tétre, mindent az eddigiek szerint próbál megvalósítani. – A döntőre sem változtattunk a produkción és továbbra is imádom énekelni a We Allt. Nagyon örülnék, ha a zsűri beválasztana a legjobb négy közé, ahol aztán a közönség szavazatai döntik el a végeredményt. Bárki lesz a győztes, mindegyik produkció méltó arra, hogy képviselje hazánkat Dániában – fogalmazott diplomatikusan Bogi, majd mosolyogva elárulta, ma is betartja az eddig szerencsét hozó babonákat, például pizzát eszik a show előtt.


Bogiért egyébként a győri kosaras lányok és fiúk is kampányoltak a héten, de a régi gárdonyis és a jelenlegi révais diáktársak támogatása is sokat jelent neki.

Fool Moon - It Can't Be Over

It Can't Be Over dalával a Fool Moon is nagy esélyese a döntőnek. – Bár a produkciókon lehetett változtatni a fináléra, nem éltünk ezzel a lehetőséggel, mert a legapróbb módosítás is zavaró lenne – kezdte portálunknak Mészáros Tamás, a vokálegyüttes kapuvári tagja.

A Fool Moon tagjai, balról jobbra: Mészáros Tamás, Németh Miklós, Rácz Gergő, Wodala Barnabás, Molnár Gábor. Fotó: MTVA/Nagy Zoltán
A Fool Moon tagjai, balról jobbra: Mészáros Tamás, Németh Miklós, Rácz Gergő, Wodala Barnabás, Molnár Gábor. Fotó: MTVA/Nagy Zoltán

Az énekes úgy fogalmazott, továbbra is produkciójuk különlegességében látják az esélyt: a hangszeres kíséret nélküli, minden részletre kiterjedő, egyedi előadásmódban.


– Kapuvárról is nagyon sok visszajelzést kapunk, az üzenetek azt tanúsítják, hogy bíznak bennünk. Azon leszünk, hogy a zsűri továbbvigyen minket a négy közé – mondta Tamás, akit végezetül a döntőbe jutási fogadalom betartásáról kérdeztünk. – Megpróbáltunk kreatívak lenni, mókás volt a feladat rögzítése. A lényeg, hogy valóban ruha nélkül, egy szál zokniban elénekeltük a dalunkat. Egy nagyon-nagy méretű zokniban – nevetett Tamás.


 A további döntős produkciók, a finálé menete

Az M1 élőben közvetíti a Dal ma esti döntőjét, míg a kisalfold.hu online tudósít a fináléról 20.20 perctől.

Nyolc produkció közül választ ki előbb a zsűri négy dalt, végül a tévénézők sms-szavazatai döntik el, ki lesz a győztes, ki képviselheti hazánkat az 59. Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Koppenhágában.

Bogi We All, a Depresszió Csak a zene, a Fool Moon It Can't Be Over, a Honeybeast A legnagyobb hős, Kállay-Saunders András Running, Király Viktor Running Out of Time, a New Level Empire The Last One, valamint Pál Dénes Brave New World című dala versenyez.

A középdöntők produkcióit visszanézheti itt >>

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nádor aluljáró falának ütközött egy sportautó Győrben - fotók

Információink szerint közlekedési baleset történt szombaton délután Győrben. Tovább olvasom