Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Kalandra fel! Csatlakozz nyári játékunkhoz, és nyerj zsebpénzt az iskolakezdésre!

A Kisalföld kalandos nyári játékra hívja a 8 és 12 év közötti gyermekeket. Élményeket és utalványokat nyerhetnek a legügyesebbek.
Július 3-tól nyolc héten át minden szerdán közzéteszünk a kisalfold.hu-n egy-egy feladványt, többször a megoldást segítő, videós segédanyaggal. Aki az összes feladatot megoldja és a megoldásokat vagy az azokat dokumentáló fotót a játék végén elküldi a kalandrafel@kisalfold.hu e-mail-címre, sorsoláson vesz részt.

Nyár végéig játék

Az utolsó feladvány augusztus 21-én jelenik meg, ezt követően várjuk a teljes megoldáscsomagot e-mailen, a játékos adatainak megadásával (lakcím, telefonszám, e-mail-cím, életkor). Az elektronikus levél tárgyába kérjük beírni: Kisalföld nyári kaland. A beküldési határidő: augusztus 31.

Akik velünk töltik ezt az izgalmas nyarat, a szeptemberi iskolakezdésre zsebpénzt nyerhetnek. Nyolc hét, nyolc kalandos feladvány, nyolc nyertes. Nyolc szorgalmas kalandorunk ötezer forint értékű Spar vásárlási utalvánnyal gazdagodik. Emellett a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ ajándékait is kisorsoljuk és Győr titkainak felfedezéséhez húsz gyermek városnézést nyerhet a Gyere Győrbe tematikus városnézések és élményprogramok jóvoltából.
Hangszer házilag - Kustyán Lili és Nagy Kíra mutatja be, hogyan kell esőbotot csinálni. Fotó: Cseh Róbert
Hangszer házilag - Kustyán Lili és Nagy Kíra mutatja be, hogyan kell esőbotot csinálni. Fotó: Cseh Róbert
Az első feladat az esőbot volt

Első feladványunkban azt javasoltuk, készítsenek a gyerekek esőbotot. Ez egy feltehetőleg dél-amerikai eredetű idiofon hangszer. A cső hosszú, üreges és apróságokkal (gyöngy, bab, kavicsok) van megtöltve. A belsejében spirálisan, csigalépcsőszerűen pálcikák vannak elhelyezve. Ha a botot fejtetőre állítjuk, a gyöngyök lassan lecsorognak a cső aljára, de közben meg-megpattannak a pálcikákon, ezzel idézve elő a lehulló esőcseppek zaját. Az esőbot egy olyan eszköz, ami rázóhangszerként is használható.

Az elkészítéséhez csupán szögek, kalapács, ragasztó, színes lapok, okmányhenger, rizs és lencse kell. Nem nehéz kivitelezni, ezt videónkon Kustyán Lili és Nagy Kíra mutatja be. A kész hangszert pedig rögtön lehet használni és ki-ki kedve szerint dekorálhatja, így dísze lehet a lakásnak.

Lili és Kíra úgy véli, a kicsik játszhatnak az esőbottal, a nagyobbak számára pedig az elkészítése lehet mókás, közös elfoglaltság.

A második feladat

Második feladványunkban azt javasoltuk a gyerekeknek, hogy nyomozzák ki a kettős kereszt győri helyét és fejtsék meg, mit jelképez. Ezt akár virtuálisan, azaz az internet révén is megtehetik, ugyanis évezredek óta a magyarság jele, gyakran találkozhatunk ábrázolásával műemlékeken. A témával kapcsolatos kérdéseinkre kell a diákoknak a helyes válaszokat kiválasztaniuk.

Menet közben be lehet kapcsolódni
A kisalfold.hu-n egy helyen megtalálhatók a játékkal kapcsolatos cikkek, tudnivalók, feladványok. Kalandra fel! Ne felejtsék, a gyerekek duplán nyerhetnek: élményeket és vásárlási utalványokat. A játékba az időtartama alatt bármikor be lehet kapcsolódni, a feladatokat vissza lehet nézni, és bármikor el lehet kezdeni a megoldást. A lényeg, hogy a játék végén a nyolc megoldást tartalmazó levél érkezzen meg hozzánk. A játékkal kapcsolatban érdeklődni a 96/504-438-as telefonszámon, munkanapokon 9 és 16 óra között lehet.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Télen is várni kell a klímára

A szezon nem ér véget augusztus végén, utána sem könnyű megbízható szakemberhez jutni. Tovább olvasom