Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Jótékony kerékpártúra egy szíves kézfogásért

Koroncó-Zöldmajor - Hetedik alkalommal szervezett jótékonysági kerékpártúrát a megyei önkormányzat Napra-forgó Közalapítványa, s akik elfogadták az invitálást, egyszeriben többféle élménnyel: a túrával, az otthonlakók műsorával, egy finom ebéddel, s nem utolsó sorban az OTP Bank jóvoltából kisorsolt ajándékokkal gazdagodtak.

A program úti célját idén a koroncó-zöldmajori Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézménye jelentette, – nyolc iskolából közel százötvenen konvojban, rendőri- és a Misszió Mentő egy ápolójának biztosításával vágtak neki az oda-vissza mintegy 40 kilométeres távnak.

Kara Ákos, a megyei önkormányzat alelnöke az élmény és a segítség fontosságára hívta fel a figyelmet. A személyes találkozás a bentlakásos intézményekben élőknek is fontos, ugyanakkor a diákok is kivételes élményekkel gazdagodtak, hisz a zöldmajoriak műsorral és hideg ásványvízzel várták őket.
Jótékony kerékpártúra Koroncó-Zöldmajor környékén. Képek: Harcsás Judit.


A szervezőmunkát a Megyei Sportszövetségek Egyesülésének munkatársai segítették Kovács István sport-főtanácsadó irányításával.
Kovács György, a Révai gimnázium testnevelője már nyugdíjas, ám szívesen kapacitálta a tanulókat, s kísérte el a fiatalokat. Makk Gyula igazgató és munkatársai mindent megtettek azért, hogy ki-ki jól érezze magát, a vendégek pedig vastapssal jutalmazták Balikó László előadását, valamint Rómeó táncprodukcióját.


A megye közalapítványa

A Napra-forgó Közalapítványt a megye közgyűlése nyolc éve alapította azzal a szándékkal, hogy a megye által fenntartott bentlakásos szociális intézményekben lakó sérült embertársaink jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat.

Év végén közös gálaműsorral, évente pedig a diákoknak megszervezett kerékpártúrával hívják fel a közvélemény figyelmét az esélyegyenlőségre, s mindarra, amellyel ezeknek az embereknek könnyíthetnének némiképp az életén.

A kerékpártúra a szolidaritás és a szeretet kifejezése volt csütörtökön, amelyre bizonyára sokan szívesen emlékeznek majd. 
 


Olvasóink írták

 • 2. rallydave 2009. június 12. 15:54
  „Csak szólok, hogy 7. alkalommal rendezték meg!
  Nagyon nagy élmény volt, mint a bentlakók, mint felőlünk!
  Kicsit hosszú volt de megérte mert nagyon kedvesek voltak!
  Tényleg kedvesek mert ajándékot csináltak, tácoltak, énekeltek és ebédet adtak nekünk!
  Remélem, hogy a Gyakorlóból jövőre is a mi osztályunk mehet el!”
 • 1. enzof 2009. június 11. 17:49
  „Többször meg kellene ismételni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanár termesztett drogot - fotókkal!

Kábítószer-termesztés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség Komáromban egy tanárt,… Tovább olvasom