Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Jótékony képek az otthon működéséért

Győr - A jövőt az autisták komplex ellátása jelentené, ám jelenleg minden forintért megküzdenek az autistaotthont életrehívó alapítvány munkatársai Mindszentpusztán. Takács Dániel képeit sokan megnézték a világhálón, s a színes rajzokból szervezett licit is eredményesnek mondható, – némiképp enyhít a civil szervezet által fenntartott intézmény anyagi gondjain.
Április végéig licitálhatott bárki Takács Dániel, a mindszentpusztai autistaotthon lakójának képeire, amelyekből a közelmúltban egy jótékony koncerttel egybekötött kiállítás is nyílt. Akik felajánlással éltek, bizonyára nem bánták, hisz a családias jelleggel megszervezett képátadáson jelen volt Dani, a képek alkotója is. Róla mondták gondozói, hogy a rajz, a festés kivételes foglalatosságot jelent a Gyálról idekerült fiú életében, s a színek hűen tükrözik lelkiállapotát.

Kovács Barnabás, a Komszol Kft. ügyvezető-igazgatója az Apróságok című zsírkréta rajzra licitált, az irodájában már megvan a helye, emígy pedig emlékezteti őt Danira, s arra is, hogy egy nyílt napon ott a helye. Két képet is választott a Szilárd Bt., ám a Halakra többet ígért a Simonand Templart Kft. Kocsis Róbert a Security Patent nevében ígérte egy kép árát, Tóth Gyula pedig az NTK Elektronikai és Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjeként jótékonykodott. Mint mondta, mindenképpen segítették volna az otthont, s erre a képárverés jó alkalmat teremtett. Dr. Szabó Antal, a Kaiser Food Kft. nevében vette át Dani növényvilág című rajzát, Kovácsné Lengyel Mónika, pedig a győri Gézengúz Ház vezetőjeként segített, s mint mondta, maximálisan átérzi a fenntartók gondjait.

Segítség az egyszázalék

Hazánkban mintegy hatvanezer autista él. A Kisalföld eddig és ezután is figyelemmel kíséri az összefogással kialakított mindszentpusztai autistaotthon működését. A sok kicsi sokra megy alapon a személyi jövedelemadó egy százalékával bárki segíthet, az autistaotthon számlaszáma: K&H Bank,10200249-33074865-00000000
adószáma: 18510425-2-08

asdasda
Szerda délután aki tehette, az autistaotthon tanúsítványának kíséretében átvehette a licitált képet, Takács Dániel (középen) rajzait. Felvételünkön: Tóth Gyula (NTK Kft.), Szigethy Lászlóné alapítványi elnök, Kovács Barnabás (Komszol Kft.), dr. Szabó Antal (Kaiser Food), dr. Zakár Andráné otthonvezető, dr. Demetrovics Szilárd (Szilárd Bt.) és Kovácsné Lengyel Mónika (Gézengúz Alapítvány). Fotó: Bertleff András

Olvasóink írták

  • 1. pampus 2009. május 14. 07:54
    „Jé már megint fotózkodunk? Hát kevés ez az elvtársi gyülekezet! Hol a többi? Akik az alapításkor vigyorogtak az autistáik mellett?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 év a mórichidai késelőnek

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen a Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság szerdán azt a… Tovább olvasom