Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Jótékony halászléfőzés

A megyeszékhely Duna-partja családi programra  hívta a nézelődőket, akikből bizony nem volt hiány.

A megyeszékhely Duna-partja tegnap igazi családi programra hívta a nézelődőket, akikből bizony nem is volt hiány. A Győri Nők Független Szervezete már negyedik alkalommal szervezte meg jótékony céllal a halászléfőző versenyt, melynek bevételéből idén három alapítványt támogatnak.

Sürgés-forgás, ínycsiklandó illatok, segítőkész kuktáskodó és falatozó emberek, kulturális műsorok sokasága. Röviden így jellemezhetnénk mindazt a programkavalkádot, aminek tegnap a Móricz Zsigmond rakpart adott otthont.

A Győri Nők Független Szervezete halászléfőző versenyén ezúttal 70 bográcsban főtt a halászlé. A helyszínen a segítőkész emberek adományjegyeket vásárolhattak, melyeket ecetes halra vagy halászlére válthattak be. Az így befolyt összegből idén három szervezetet: a Hétszínvirág Halmozottan Fogyatékkal Élők Egyesületét, valamint a Lurkó- és a Gézengúz Alapítványokat támogatják.

A versenyen a legnagyobb létszámban a Lurkó Alapítvány részéről képviseltették magukat. A segítők és szimpatizánsok csaknem félszázan voltak és 11 bográcsban készítették a halászlét. A kórház nővérei közül többen is aktívan részt vettek a finom étel elkészítésében. Az ízletesség titka szerintük az, hogy a halászlé minél többféle halat tartalmazzon, sok legyen benne a paprika, a paradicsom, a belsőségek se hiányozzanak belőle.

Zajovicsné Vízer Bernadett, a Lurkó Alapítvány elnöke lapunknak elmondta: a jótékonysági rendezvény bevétele hozzájárul ahhoz, hogy a kórházban még idén a gyermeksebészeten is létrehozzanak egy játszóházat. Ide önkéntes segítőket várnak, akik a következő telefonszámon jelentkezhetnek: 06-20/5395-422.

Ponty a Lében Kkt. Ezzel a névvel neveztek be a versenybe Pintér Károlyék. A héttagú baráti társaság focizni jár össze rendszeresen, a főzésben első alkalommal mutatták be tudásukat, s olyannyira kedvet kaptak, hogy elhatározták: a réteskészítő versenyen is elkápráztatják a hölgyeket. A halászléjük szerintük kiválóra sikerült, ám a sikeres recept titkát féltve őrzik. Annyit azért elmondtak: az étel elkészítéséhez még balatoni halat is hozattak.

A falatozás mellett kulturális műsorok egész sora is várta a nézelődőket a rakparton. Volt például mazsorettbemutató, fellépett több néptánc- és moderntánc-együttes, jó ebédhez operettslágerek szóltak, de a színjátszók sem hiányoztak a programból, a rendezvény sztárvendége pedig a Vér és Arany együttes volt. A szakmai zsűri végül a halászlevek elkészítésénél a legfinomabbnak a rábapatonai Balázs Vince főztjét találta, a második helyen Sárvári Tibor (Győr), a harmadikon Péntek Róbert (Győr) végzett.

Az ecetes hal elkészítésében a legügyesebbnek Eszterházy Ödönné (Győr) bizonyult, megelőzve Salakta Jenőt (Győrújbarát) és a Komédiás étterem csapatát. A Méri István-emlékdíjat a Független Ifjúsági Szervezet, míg a különdíjat a győri Csóri Ákos kapta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindentudás Egyeteme Győrben

A mára nemzetközi sikereket elért Mindentudás Egyeteme ősztől Győrben nyitja meg kapuit. Tovább olvasom