Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Jól halad az azbesztmentesítés

A kezdeti problémák megoldódtak, jól halad Győrben az azbesztmentesítési program.
A győri azbesztmentesítési program keretében hat, több lépcsőházból álló háztömböt már mentesítettek a kivitelezők. Azóta már újabb helyeken is megkezdődtek a munkálatok. Az első ilyen programban 22 ezer négyzetméteren kell eltávolítani az egészségre veszélyes anyagot a kivitelezőknek egy év alatt a győri panelházak alagsoraiból.
A munkálatok összehangoltan haladnak, már nem csúfítják a közös helyiségekből kirakott lomok a környéket, azokat a mentesítés előtt már elszállítja a Győri Kommunális Szolgáltató Kft.

A munkálatok befejezése után több helyen okoz gondot, hogy a helyreállítást, az azbesztet kiváltó szigetelést a közösségeknek kell finanszírozni. Az uniós támogatás „csak" az egészségtelen, rákkeltő szigetelő eltávolítását és megsemmisítését fedezi. Több helyen már pályáztatják a vállalkozókat, hogy a legolcsóbb ajánlatot választva a költségek ne terheljék meg jelentősen a közös költséget.
Lapunkhoz fordult több, azbesztes garázsban, közös helyiségben működő üzlet tulajdonosa azt tudakolva: a korábban kiépített, ám a munkák miatt szétbontott bolt helyreállítási költségeit ki fizeti majd ki?

A győri azbesztmentesítési programot koordináló Inszol Rt. igazgatója, Janicsek Tibor elmondta: – A helyiségek födémjei, amikről az azbesztet el kell távolítani, közösnek számítanak. Így a közös költségből finanszírozandó a helyreállításuk. Ha társasházi vagy lakásszövetkezeti tulajdonban vannak, akkor azokkal a közösségekkel kell egyeztetni. Azoknál, amelyek a társaságunk kezelésében vannak, mi hivatalból intézzük a továbbiakat – tájékoztatta lapunkat Janicsek Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házhoz ment a hivatal és meghallgatta a panaszokat

Zsúfolt, csúcsidőben nehezen járható Győrben a régi Bácsai út, míg egyelőre zsákutca az új Bácsai… Tovább olvasom