Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Jelöltdömping a választáson

Lázi - Öt képviselői helyre tizenhárman pályáznak Láziban, ahol november 9-én tartanak időközi választást. A jelenlegi polgármesternek egy kihívója van.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a lázi helyi választási bizottság november 9-re, vasárnapra írta ki az időközi önkormányzati választást. A voksolásra azért kerül sor, mert a képviselő-testület augusztus 12-i ülésén feloszlatta önmagát. A határozatot mind az öt képviselő megszavazta, egyedül Fekete Teréz polgármester voksolt nemmel. A testület tagjai döntésüket azzal indokolták, hogy elfogyott a bizalmuk a település vezetője iránt. Az új képviselő-testület alakuló üléséig mind a polgármester, mind a képviselő-testület ellátja feladatát és gyakorolja hatásköreit.

Az időközi választáson ketten indulnak el a polgármesteri tisztségért. A 2006 októberében két ellenfelét legyőző Fekete Teréz ismét jelöltette magát. Ezúttal egy riválisa lesz, a 38 éves Makkné Somjai Nóra. Ő a Tápszentmiklós–Lázi–Románd körjegyzőség gazdálkodási előadója.

Az öt képviselői helyért tizenhárman küzdenek meg. A jelenlegi testület négy tagja indul: Bódis Ferenc, Horváth Péter, Németh István és Tobak László. Rajtuk kívül jelöltette magát Hidvégi Gyula (aki legutóbb polgármesterjelölt volt), Horváth István és Samu Mihály (ők 2006-ban képviselőjelöltként szerepeltek a szavazólapon), valamint Gyöngyösi Attila, Kozma Balázs, Somjai Róbert, Stummer György Lajos, Takács Miklós Imre és Varga Erika Anikó.

Mérges is voksol

Győr-Moson-Sopron megyében még egy helyen lesz időközi önkormányzati választás idén. Mérgesen november 16-án derül ki, ki lesz a lemondott Balázs Vince polgármester utóda. A községben egy képviselőt is választanak, miután lemondás következtében a testület működésképtelenné vált.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad a nyelvi osztály a szabadhegyiben

Győr - A győri közgyűlés legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy jövőre jelentősen átalakítja a város… Tovább olvasom