Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Jelentős mínusszal számol a város

A politikus a Kisalföld kérdésére elmondta: a parlament még nem fogadta el a büdzsét, ezért minden számítás bizonytalan.
„ Akkora a távolság a két vezető párt között, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és az önkormányzati vezetők szerdai érdekegyeztető fórumán érdemi megbeszélésről nem lehetett szó" – jelentette ki Borkai Zsolt győri polgármester a tegnapi városházi sajtótájékoztatón. Szerinte a felek csak abban értettek egyet, hogy a tárgyalást folytatni kell. Hozzátette: a kormányfő a jövő évi rendkívül feszes költségvetésről úgy beszélt, hogy ez van, ezt kell szeretni.

A politikus a Kisalföld kérdésére elmondta: a parlament még nem fogadta el a büdzsét, ezért minden számítás bizonytalan, de egyelőre azzal kalkulálnak, hogy 800 millió forinttal kevesebb pénzt kap a város. Lapunk rákérdezett arra is, mi a véleménye Molnár Csabának, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács vezetőjének véleményéről, aki pénteki számunkban azt nyilatkozta: furcsállja Borkai Zsoltnak a fórumról kiadott közleményét, mert ő ahhoz az elenyésző kisebbséghez tartozott, aki egyáltalán nem szólalt fel. A polgármester kifejtette: a két oldal elbeszélt egymás mellett, és emiatt nem tartotta szükségesnek, hogy részt vegyen a tisztán politikai vitában. Megjegyezte, hogy a közgyűlés határozatát – amely többek között a költségvetés-benyújtás és a nemzeti fejlesztési terv ügyében egyeztetési joggal bíró önkormányzati egyeztető testület létrehozásának szorgalmazását tartalmazza – elküldték a miniszterelnöknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszorítás helyett spórolnak

Pótköltségvetés, leépítés, válság szélén a működés – csaknem minden napra jut a napi híradásokba egy-egy ilyen az önkormányzati, állami fenntartású intézményekről. A Kisalföld véletlenszerűen három szervezet, a tűzoltóság, egy oktatási és egy szociális intézmény gazdálkodásának abba a „sorába” kukkantott be, amelybe a megspórolt százezrek vagy veszteségcsökkentő ötletek kerülhetnének be, ha lenne ilyen. Tovább olvasom