Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Jegyzőakta: végleg fiókba zárták

Győr - Aki arra számított, hogy kiderül, mi szerepel a jegyző ellen folytatott fegyelmi vizsgálat aktáiban, az tévedett. Azzal, hogy dr. Papp László maga lemondott, a közgyűlés is lezártnak tekinti az ügyét, így nem derül ki, kollégái miről tanúskodtak. Végkielégítés azonban nem jár neki.
A közgyűlés másnapján (szokásosan) esedékes városházi sajtótájékoztatón még mindig dr. Papp László jegyző ügye volt terítéken. Somogyi Tivadar alpolgármester – aki a csütörtöki ülést vezette – ismét bejelentette, Papp László lemondásával a fegyelmi ügy lezárult, új jegyzőt keres a város. Valószínűleg utoljára írjuk le a Győrben közismert történetet: a fegyelmi eljárás azért indult, mert a jegyzőt kollégái előbb azzal panaszolták be a polgármesternél, hogy egy évzáró partin botrányosan viselkedett, majd kiegészítették azzal: nemcsak ott fitogtatta hatalmát és molesztálta a városházi dolgozókat, hanem máskor a munkahelyén is. Az ügy lezárásáról csütörtökön olvashattak.

A pénteki sajtótájékoztatón megkérdeztük Somogyi Tivadartól: azzal, hogy a jegyző nem fegyelmivel távozik, hanem maga mondott fel, jár-e neki végkielégítés? (ezt egyébként olvasóink is felvetették az internetes fórumunkon); a válasz az volt, nem. Felvetettük azt is, hogy a fegyelmi vizsgálatot Kalmár Ákos végigvitte, s jelentést is készített, így jogos a kérdés: a jegyzőakta, illetve az abban foglaltak mikor kerülhetnek nyilvánosságra?

Aki most szaftos részletekre számít, annak csalódnia kell: a jegyzőaktát végleg a fiókba (ad acta) zárták, így erről semmilyen részletet nem kívánnak nyilvánosságra hozni, mondván, a vizsgálat még a lezárás előtt véget ért a lemondással. Az alpolgármester arra az újságírói felvetésre sem kívánt konkrétan reagálni, hogy a tanúk által elmondottak megállták-e a helyüket, vagyis kijelenthető-e, hogy a jegyző zaklatta a kollégáit.

Somogyi Tivadar elmondta azonban, hogy rövid időn belül pályázatot írnak ki a jegyzői poszt betöltésére, s terveik szerint akár már a május 8-i közgyűlésen is szavazhatnak a győri polgármesteri hivatal új vezetőjéről. Azt is megerősítette a polgármesteri kabinettel közösen, hogy bár dr. Papp László végleg távozott a hivatalból, de az etikai kódexet, amelyet a jegyzős botrány kirobbanása hívott életre, elkészítik, ám ehhez még hónapok kellenek. Korábban megírtuk: a kódexben rögzítik azokat a viselkedésformákat, amelyeket a győri polgármesteri hivatalban kívánatosnak tartanak.

Olvasóink írták

 • 7. VEZUV 2008. április 13. 13:28
  „Ez semmiképpen nem hétköznapi történet! Itt valami nagyon nem stimmel!
  A jegyző két hónap hallgatás után, nemrég még 20 oldalas védőbeszédre készült...
  A névtelen tanúvallomások...a másfél órás egyezkedés a ,,vádemelés" napján... és a 0 forintos végkielégítés... Szegény, Dr. Papp László, alaposan megzsarolhatták! Attól tartok, rémséges játszmák zajlanak a kulisszák mögött. Ezek a hirtelen, érthetetlen pálfordulatok a vezetőségben...
  A bomba vajon mikorra van időzítve... polgármester úr, ez nem Önről szól, ,,véletlenül"?”
 • 6. joco1 2008. április 13. 12:07
  „És a jegyző(volt jegyzö)mit fog csinálni? Tán szakértő lesz a fidesznél? Vagy csak "külső munkatárs"?Megj: miért nem lehet "közreadni", hogy az illemtudo jegyző mégis mit csinált?Tán ő nem "közszereplő"? De igen ő KÖZSZEREPLŐ, tehát amit csinált(vagy tett, vagy nem tett)-az mindenkire TARTOZIK!!!”
 • 5. Börönd Ödön 2008. április 12. 21:36
  „Nem köztörvényes bűncselekmény ezek szerint a molesztálás, zaklatás, harapdálás. Elég egy kis elmebajról igazolás, és már fel is mentik az urat. Biztos, hogy valamit tud a fickó (Dr. Papp), mert normál esetben mégiscsak hivatalvesztés járt volna neki!
  Korábban arról írtak, hogy az önkormányzat intézményeire is igaz lesz az etikai kódex. Most már csak a hivatalra vonatkozik? Mi lesz akkor az alkoholszagú közalkalmazotti kisvezérekkel. Nem ártana szondával körutat tenni a nagyon is kiterjedt intézményhálózatban! Például az új jegyzőnek. Reméljük, az is nyugállományú lesz, mint a képviselők egy része. Példamutató, hogy a FIATAL Demokraták Vezére Győrben egy aggastyán!”
 • 4. gutentag 2008. április 12. 20:23
  „Nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan regulázzák meg a dolgozók viselkedését. Mi lesz a szabályzatban, hogy mennyire szabad mosolyogni? Agyrém. Most akkor az áldozatokat büntetik, szabályozzák, aki meg vétett, az meg szabadon távozik. Gratulálok! :((”
 • 3. csingiz 2008. április 12. 18:14
  „----tudtam hogy fogtok meg ram vagyakozni stop rendben, elvállalom az állást stop a mult mellett eltorlom a helyi adokat is stop
  ingyen lesz az olaj stop nem kell a szutyok penzetek sem stop aki molesztal, azt a saria szellemeben kihereltetem stop a hivalali kocsikat ertekesitjuk, tevekre valtunk stop csador megsem lesz, naplopas közben igy legalabb barnulhattok is egy kicsit stop egy fo kivetelevel mindenki el van bocsatva stop klarikkkkaaa...maradhat a paradicsom eljoveteleig stop ---oreg bin... stop---”
 • 2. jövőkép 2008. április 12. 14:17
  „Bizony! És Győrben megalakulhat a VÉNEK TANÁCSA, akik havonta sokszázezres öregségi nyugdíjaik mellé még 7-800 ezres summát felmarkolnak.
  Így "szeressük" a megszorító intézkedéset!
  A városházi dolgozók is addig szerezzék be a csadort amíg olcsó.”
 • 1. csingiz 2008. április 12. 10:13
  „Na végre jöhet...Klárikkkkaaa....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékmű lesz a virágórából

Győr - Felbontották a győri virágóra közepét, de nem azért, hogy helyrehozzák a szerkezetet.… Tovább olvasom