Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 11°C Még több cikk.

Jazz Ünnep Győrújbaráton, kiállítás, koncertek - hétvégi programajánló

Mutatjuk a hétvégi megyei programokat!

Győr és környéke

Győr

New Level Empire
01. 11., péntek
Rómer-ház,
 21 óra
New Level Empire-koncert. Jegyár: kedvezményes: 1590 Ft, normál: 1990 Ft. 

Apey + ersch
01. 12., szombat
Rómer-ház, 20–23 óra
Jegyár: kedvezményes elővétel: 1400 Ft, normál/helyszíni jegyár: 1900 Ft. 
20 óra: Kapunyitás.
20.30 óra: Ersch.
21.30 óra: Apey.

Felnőtt-kézművesműhely
01. 11., péntek

Generációk Háza Művelődési Központ, 16–18 óra
Felnőtt-kézművesműhely – fagolyó gyöngyözése.

Kosárfonó szombat
01. 12., szombat

Generációk Háza Művelődési Központ, 8–18 óra
Előzetes jelentkezés szükséges!

Borkezelés, borhibák, 
01. 11., péntek 

Bezerédj-kastély, 17 óra
Borkezelés, borhibák, borok házasítása, rozékészítés. Előadó: Tar István borász, mérnök.

Győrújbarát

2. Friss Jazz Ünnep
01. 12., szombat

Művelődési ház, 18–0 óra
A Pannonhalmi borvidék 14 pincészetének közel 50 tételét kóstolhatják meg a programra látogatók. 
A hivatalos megnyitó során Mr. Glasso – Varga Bence Éneklő poharak című rövid koncertjével indul a program. Az ünnepi esemény kezdetén Szalóki Géza polgármester és Liptai Zsolt, a hegyközség elnöke köszönti a vendégeket. A 2. Friss Jazz Ünnep eseményén a hazai jazzélet két fiatal szereplője, Lakatos Gabi-Sárosi Áron Voice & Bass duója folytatja a koncertek sorát, majd pedig a Pankastic nagykoncertje az est fő programja. A jazz és a django-pop stílus mellett gasztronómiai utazásra is hívják a vendégeket, melyben a helyi borok ihletésében született főétel és desszert kerül tányérra Horváth Csaba mesterszakács ötletei alapján. A sétáló borkóstoló mellett a helyi sörök, sajtok is helyet kapnak a művelődési ház galériáján, valamint a Törley Pezsgőmanufaktúra tételeit és különleges borkoktélokat is kóstolhatnak vendégek.
Az idei év különlegessége, hogy a Pannonhalmi borvidék palackos tételeit kínáló borászatok teljes létszámban lesznek jelen.
A programra érkezve már különleges látványvilág fogadja a vendégeket, hiszen külső fényfestés és egy Tesla S modell várja a művelődési házhoz érkezőket. Az autót a Tesla Élményvezetés csapata hozza el, és egy szerencsés vendég családjával belépőjegyének megvásárlásával és a nyereményszelvény leadásával megnyerheti a prémium-élményvezetést ezzel a csodálatos autóval. Az ajándékkártya sorsolása a Friss Jazz Ünnep estéjén 22.30 órakor várható.
A programon a kóstoláshoz szükséges címeres borospohár 1000 Ft ellenében kerül kiadásra, melyet az est végén leadáskor teljes összegben visszafizetnek.

Sopron


Mozi
Sopron, 01. 11., péntek, Búgócsiga Akusztik Garden, 20 óra. BP Underground: Hip Hop. Színes, magyar dokumentumfilm. Belépő: 1500 Ft.

50’s Diner Band a Búgócsigában
01. 12., szombat
Búgócsiga Akusztik Garden, 21 óra
Rock & roll és rockabilly a legjavából! Pörgős és akciódús farsangi őrület az osztrák 50’s Diner zenekarral! Jampiknak kötelező részvétel! Belépő elővételben: 1000 Ft, a helyszínen: 1300 Ft.


 
Ipar(os)kodó

01. 12., szombat
Liszt-központ, 14–18 óra
˝Mesterséges˝ családi délután.
Vajon hogyan és mivel dolgozik a bőrműves, az ács, az ostyasütő? Mit csinál a zöldségszobrász és ki az a sínpista? 13 szakma, ami megnézhető, kézzelfogható és kipróbálható. 16 órakor: Mekk Elek, ezermester. A Vaskakas Bábszínház előadása leendő és hajdanvolt iparosoknak. Jegyár: 800 Ft/családi belépő (max. 2 felnőtt és 3 gyerek): 2500 Ft. Aki valamilyen szakma jelmezében érkezik, annak a belépés díjtalan!
 

Mosonmagyaróvár és környéke

Mosonmagyaróvár

Borbély–Kustán–Borbély- kiállítás
01. 11., péntek 

Flesch-központ, 17 óra
A Flesch-központ galériáiban nyílik meg Kustán Melinda textiltervező iparművész, Borbély Károly és Borbély Máté képzőművészek kiállítása. A kiállítást megnyitja Juhász Kristóf író, újságíró, előadóművész. A tárlat január 25-ig látogatható.

Mosolycseppek
01. 12., szombat 

Fehér Ló Közösségi Ház, 17 óra
Vágyi Gabriella festőművész kiállítása. A kiállítást Molnár-Fárbás Katalin nyitja meg, közreműködik Rigó Zita és Slezák Csaba.
Minden látogató biztos lehet abban, hogy a képekről sugárzó vidámság egy szikrája haza is elkíséri. Az esemény azért is különleges, mert a még mindig csak 27 éves, de már a 4. önálló kiállítása elé néző művésznő (aki a hétköznapokban építészmérnökként dolgozik) hosszú idő után újra szülővárosában mutatja be alkotásait, amelyek közül sokat most láthat először a közönség. Az új képek még szélesebbre nyitják a tündérek, mackók és limimik világát. A tárlat a megnyitó után három hétig tekinthető meg, a belépés ingyenes.

Darnózseli

Megemlékezés
01. 13., vasárnap

Kopjafa, 15 óra
Kegyeleti megemlékezés a doni áttörés és a II. világháború hősi halottjai-
ra. Megemlékező: Berdó Gábor ny. százados, a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség elnöke. Közreműködnek a Darnózseli Őszirózsa Nyugdíjasklub Énekkara, valamint a Mosonmagyar-
óvári Honvéd Hagyományőrző Egyesület és Vitézi Rend tagjai, majd ezt követően kerül sor 16 órakor a tűzoltószertár nagytermében „A doni tragédia" című fotókiállítás megnyitására. A kiállítás ingyenes. 

Rábaköz

Kapuvár

Koncert
01. 12., szombat

Shop-Stop, 21 óra
New Level Empire-koncert.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább pöröghet az óriáskerék a győri Dunakapu téren!

Tovább pöröghet az óriáskerék a győri Dunakapu téren!
A Győr Óriáskerék január 13-a után is marad a városban. Tovább olvasom