Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Javul a földi digitális vétel az Alföldön és a Kisalföldön

Péntektől jelentősen javulnak az RTL Klub és a TV2 vételi lehetőségei a MinDig TV szolgáltatás keretében, ez a leglátványosabban az Alföldön és a Kisalföldön érzékelhető majd - közölte az MTI-vel az Antenna Hungária Zrt. csütörtökön azzal kapcsolatban, hogy a hónap végén közszolgálati multiplexet alakít ki, ezért a két legnézettebb országos kereskedelmi csatornákat áthelyezi másik multiplexre. Ezen felül 2011. október 1-jétől az RTL Klub programja is 16:9-es képarányban fogható a MinDig TV ingyenes digitális földfelszíni televíziós kínálatában - tartalmazza az Antenna Hungária közleménye.
A multiplex-váltás elsődlegesen azokat a nézőket érinti, akik tető- vagy szobaantennával a MinDig TV szolgáltatás keretében a kereskedelmi csatornákat nézik. A változás nem érinti az RTL Klub és a TV2 analóg földfelszíni műsorterjesztését. Ezen túlmenően, a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségeinek és minőségének javítása érdekében a hálózat egyes paraméterei megváltoznak mindhárom DVB-T multiplexnél. Ennek következtében a kereskedelmi televízió-csatornák vételi lehetőségei tovább javulnak, a leglátványosabb javulás a vételi viszonyokban az Alföldön és a Kisalföldön várható.

Egyes helyeken, ahol korábban kizárólag tetőantennás vétellel lehetett venni a digitális földfelszíni televíziós adásokat, most kültéri, ablak mellé helyezett antenna, vagy szobaantenna is elegendő lehet a stabil vételhez - olvasható az Antenna Hungária közleményében.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap korábban az MTI-vel azt közölte: valamennyi közszolgálati műsor egy frekvenciáról lesz elérhető a MindDig TV szolgáltatásában péntektől, javul a képminőség, és több helyen lehet majd szobaantennával fogni a digitális adásokat.

Az MTVA-val kötött új műsorterjesztési szerződés alapján az Antenna Hungária Zrt. 2011. szeptember 30-án közszolgálati multiplexet - az A jelű multiplexen - alakít ki, ezáltal a Duna Televízió, a Magyar Televízió és a Magyar Rádió műsorai októbertől közös multiplexen találhatók meg, így nem fordulhat elő, hogy csak az egyik vagy a másik köztelevízió műsora legyen látható.

Szeptember 30-ától a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségeinek és minőségének további javítása érdekében a hálózat egyes paraméterei megváltoznak, így jelentősen bővül a digitális földfelszíni televíziós kínálat.

A közszolgálati multiplex megvalósítása érdekében számos programot az A multiplexről a C multiplexre tesznek át: a TV2-t, az RTL Klubot, a euronewst, a HírTV-t, az ATV-t, a SportKlubot, az Info Channelt és a NeoFM-et.

Olvasóink írták

  • 2. pindla 2011. szeptember 29. 17:31
    „Fordítva... Az A jól fogható, a C vacakul... Az ingyenes cuccok ezért kerülnek át a C-re.”
  • 1. pindla 2011. szeptember 29. 15:39
    „Itt a Kisalföldön pont a C multiplex fogható jó jel/zaj aránnyal. Győrben - ha megvolt az antennára a rálátás - eddig is elég volt a szobaantenna, ellenben az A multiplexszel, amit ugyanígy csak jóval nagyobb zaj aránnyal, szakadozottan lehetett venni. Nem véletlen, hogy a MindigTV kereskedelmi célú csatornáit rakják a jobb multiplexre, a közszolgálatit pedig a rosszabbra. Ezzel azoknak a családoknak kell majd beruházniuk egy komolyabb antennára, akik már arra szorultak, hogy a TV-n spóroltak. Köszönjük Antenna Hungária.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nagy Rajzolás Győrben

A Napóleon-ház (Győr, Király u. 4.) patinás falai között az idei Nagy Rajzolás - Big Draw keretében… Tovább olvasom