Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Játszva versenyeznek a kutyák vasárnap Győrzámolyon - Az A-Team AGILITY Győr csapata ismét megrendezi az A-TEAM Kupát

A versenyen közel százötven, különböző fajtájú, méretű kutyus indul gazdájával a díjakért.


Kezdő, A1, A2, A3 tudásszintű kutyákat láthatnak az érdeklődők, köztük sokszoros VB, EB válogatott és győztes párosokat is.
Az AGILITY egy lendületes, pörgős, vidám kutyás sport, mely szabadidőstől akár a nemzetközi versenyszintig űzhető.
Minden kutyának szüksége van rendszeres fizikai és agyi munkára, hogy kiegyensúlyozott, jól kezelhető legyen. Az agility ilyen összetett feladatot biztosít gazdinak és kutyának egyaránt. Kiválóan alkalmas a lakásban tartott, gyakran unalmában zajongó, romboló kutyus lemozgatására, lefárasztására, a kutya-gazdi kapcsolat minőségének javítására.
 

JÁTSZANI MINDEN KUTYA SZERET!
(A Tiéd is, csak talán már megunta, hogy nem veszed ezt észre! ;) )

Ebben a sportban ezt a játékos kedvet használjuk. Dicsérettel, jutalmazással tanítjuk a kutyákat. Gazdi és kutyája között olyan szintű összeszokottság és együttműködés alakul ki az edzések során, aminek segítségével a kutya a legapróbb jelekből tudja, mit szeretne a gazdája, és boldogan teljesíti is azt.


Az agility verseny menete:

Egy 20x40 m-es területen állítja fel a bíró a kb. 20 akadályból álló pályát. 14 féle akadály létezik, ezek sorrendjét és a pálya vonalvezetését a bíró tervezi meg. A különböző szinten lévők a szintjüknek megfelelő nehézségű pályát kapnak. A versenyzők egy egynapos versenyen 2-3 különböző pályát teljesítenek.

A felállított pályával a gazdák pár percen át ismerkedhetnek, majd indul a verseny.
A gazdi és kutyája együtt futnak végig a lehető legrövidebb idő alatt, úgy, hogy a kutya minden akadályt a megfelelő sorrendben, lehetőleg hiba nélkül teljesítsen. A felvezető hang és kézjelekkel irányítja a kutyát. Az a páros győz, aki hiba nélkül a legrövidebb idő alatt teljesíti a pályát. A hibákért büntetőpontok járnak, melyeket hozzáadnak az időeredményhez. Így alakul ki a végleges sorrend.
 

A versenyre a győri résztvevők mellett, Budapestről és környékéről, Zalaegerszegről, Sopronból és Szlovákiából (8 nevezés) is érkeznek versenyzők.

Abból a szempontból rendhagyó a verseny, hogy az idei Európa bajnokság egyik bírója Sabrina Hauser Ausztriából bírál a versenyen az egyesület elnöke Pirity Árpád (többszörös világbajnoki dobogós) társaságában. 

Agilityben az év legnagyobb létszámot felvonultató versenye az Európa bajnokság. 

Az Európa bajnokságon bíráló bíró pályáin általában a kijutottak mind nagyon szívesen futnak, hogy kicsit megismerjék a bíró stílusát, bírálati szempontjait.
 


Maximálisan 150 nevező fogadására alkalmas a rendezvény, hogy időben befejeződjenek futamokat.
A magyar Európa bajnoki és világbajnoki válogatott tagjai közül 16 versenyzőt láthatnak a nézők, a hazai élvonal jelentős része indul. Az ország számos tájáról érkeznek a legjobb agilitysek akik értékes nyereményeket nyerhetnek díjazottként, például: Kutya hámok, pórázok, játékok..

A helyszínen kutyafelszereléseket, jutalomfalatokat árusító stand is lesz, ahol minden érdeklődő vásárolhat gazdag választékból. 

A sportpálya fedett lelátóval rendelkezik és a verseny ideje alatt a büfé is üzemelni fog.

Minden kutyabarátnak és kutyát szerető érdeklődőnek ajánljuk az egész napos rendkívül látványos programot. Remek időtöltés családoknak, a kutyás sportok iránt érdeklődők az egyesület tagjaitól szakszerű felvilágosítást kaphatnak az agility sportról és a győri agilitys lehetőségekről.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha épp nem Kowalskyékra bulizna ma este - Bemelegítés a soproni Depeche Mode koncert előtt

Ha épp nem Kowalskyékra bulizna ma este - Bemelegítés a soproni Depeche Mode koncert előtt
Depeche Mode warm-up party és First Aid 4 Souls koncert a 30 éves győri Bizarre klubban! Tovább olvasom