Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Játszótérre várva

Győr - Játszóteret szeretnének a győri tánc- és képzőművészeti iskola diákjai. A tantestület gyűjtést szervezett a játszótér felépítésére. Várják vállalkozók jelentkezését is.
A szocializmus idején sokáig a Ságvári Endre Általános Iskolának adott otthont az épület, a rendszerváltás után költözött ide a tánc- és képzőművészeti iskola. Ha valaki csak a „játszóteret" látja, könnyen azt gondolhatja, hogy a hetvenes években megállt az idő az intézményben: a hatalmas udvaron ugyanis egyetlen szakadt mérleghintát használhatnak a gyerekek... A tantestület eddig sem ült ölbe tett kézzel, maga is lépéseket tett az áldatlan állapotok megszüntetésére, hogy legyen végre játszótere a diákoknak.

A tavaly szeptemberi papírgyűjtés összegét, a pedagógusok a főiskolai hallgatók után járó illetményüket ajánlották fel a megépítésére. Mindez a pénz persze nem elég, hiszen a szükséges töredéke áll csak rendelkezésre: a számítások szerint ugyanis egy EU-szabványos, egyszerű gyerekjátszótér is több mint félmillió forintba kerül.
Ezért további gyűjtőakciókat szerveznek és várják a segíteni szándékozó cégek, vállalkozók, magánszemélyek felajánlásait is.

Az iskola telefonszáma: 96/513-600.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égett, mint az (olajos) rongy

Győr - Elképesztő! Erre hívják fel a figyelmet! – telefonált egyik olvasónk a minap. Elmondta,… Tovább olvasom