Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Jáky album

A IX. Győri Könyvszalon alkalmából a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban könyvbemutatón megjelent Számadás albumot ismerhették meg a látogatók.

Az egy éve elhunyt festőművész és építész Jáky György sokoldalú pályáját összegzi az album. Ismertették: Jáky Györgyné szerkesztő és Varga Lajos író, újságíró.

Az album kiadásának előzménye: Győr Város Kulturális Hivatala, valamint a Győr Kultúrájáért Alapítvány támogatói díjat szavazott meg Jáky György építész-képzőművésznek életműve kivonatos bemutatását tartalmazó album megjelentetéséhez, ez sok évvel ezelőtt volt...

"Válogatta - válogattuk, mi legyen az albumban? Az évek teltek, egészsége rosszabbodott, sok évezizedes munkássága összefoglalásához nem volt már ereje, 2008 szeptemberében szíve felmondott...
Feleségeként - megismerkedésünk, házzasságunk révén ötven esztendőt töltöttem mellette - megpróbáltam az album összeállítását. Volt több feljegyzése, fotózott mappáiból az anyag kiválasztásához ezek alapján indultam el. Sokszínű ember volt, kettős életet élt - építészet és festészet egyformán foglalkoztatta, lekötötte. Témakörökre ostottam a kiválasztott anyagot, szerettem volna minden munkájából ízelítőt nyújtani. Nehéz feladat volt, nagy kérdőjel, mennyire sikerült" - mondta Jáky Györgyné.

Jáky album - Bemutató - Fotó: Suük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyenlő esélyekért

Győr-Kistérség - Megkezdte munkáját az Egyenlő Bánásmód Hatóság esélyegyenlőségi referense. Tovább olvasom