Kisalföld logö

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 2°C | 8°C Még több cikk.

Ismerik a zene nyelvét és tánccal válaszolnak

Hallássérült gyerekek öröme az ABBAWORLD-ön.
 
A Tóth Antal Nevelési és Oktatási Módszertani Központ igyekszik tanulói számára több rendhagyó órát tartani, ahol bevonják a gyerekeket a feladatokba, olyan órát, ahol több a manipuláció lehetősége.

Hagyományőrző bemutatókra, nyitott irodalom órákra, műhelyekbe, nemzeti parkokba, színházba járnak a tanulók. S most az ABBAWORLD lenyűgöző audiovizuális világában „lubickoltak".

Izgatott jelnyelvvel, kitörő örömmel és határtalan mosolygással fedeztek fel a Sopronból érkező hallássérült és beszédfogyatékos gyerekek egy új, érdekes, vidám birodalmat, az ABBAWORLD-öt.
A zene és a tánc nyelve igazán az a nyelv, amiben mindenkivel ugyanúgy kommunikálnak.

A 3D holografika csodaja, egy sz+şnpadon a nagyokkal
A 3D holografika csodája, egy színpadon a nagyokkal


„Sokan rácsodálkoznak, ha bemennek egy ilyen intézetbe, hogy mennyit jelent a hallássérült gyerekeknek a zene. Egész testükkel érzik a dallamot, a ritmust. Annak ellenére, hogy hallássérültek, nagyon szeretik a zenét, sokat ad nekik… Fantasztikus érzés ez a gyerekeknek, nagyon örültünk a meghívásnak." – mondta el a csoport egyik kísérő pedagógusa.

„Az interaktív kiállítás új kifejezésekkel, definíciókkal ismerteti meg a gyerekeket, színesedik a szókincsük és a képzeletviláguk. Az itt látott és átélt dolgokból biztosan izgalmas élménybeszámolók születnek majd."
Az Oktatási Módszertani Központba az egész megyéből járnak gyerekek óvodába, általános iskolába és szakiskolába. Az intézet továbbá már korai gondozással is foglalkozik.

Az ABBAWORLD interaktív kiállításon a gyerekeknek leginkább a videoklipben szereplés tetszett, ahol táncolhattak, és persze a táncszőnyeget sem hagyta ki senki. A háromdimenziós holografikus elem és persze a „nagyszínpad" élménye is hatalmába kerítette őket.
Az ABBAWORLD kiállítás interaktív elemeivel mindenkit képes szórakoztatni. Fiatalokat, időseket… még hallássérültek is. A kiállítás már csak április 3-ig tekinthető meg az ETO Parkban.

Szereples egy videoklipben a green scren technikanak koszonhetoen.
Szereplés egy videóklipben a green scren technikának köszönhetően.

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2011. február 28. 16:14
    „Decemberben volt ez a Eto parkban. Nekem még ujdonság volt az együttes 79 nyarán. Elösször Siófokon hallotam a zenét. K.Eu-ban soha nem turáztak. USA-ban elösször 79 ben jártak. Ami Eu.-ban menö volt az késöb és volt hogy soha nem futott be az USA-ban. Most a lapjukrol rendelhetik a tinik az alsóinget. inglish lengvidzs.

    http://www.youtube.com/watch?v=SgeltsdIgX0

    http://www.abbaworld.com/article/press/abbaworld-goes-hungary”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két új osztály a következő tanévtől az Audi-iskolában

A 2011–2012-es tanévben 5. és 6. osztály indítását is tervezi a győri Audi Hungaria- iskola. Tovább olvasom