Kisalföld logö

2019. 02. 24. vasárnap - Mátyás -6°C | 3°C Még több cikk.

Irány az Aranypart: megnyitottak a győri szabadstrandok - videó, fotók!

Irány az Aranypart: megnyitottak a győri szabadstrandok - videó, fotók!
Június 1-jétől az Aranypart I. és az Aranypart II. szabad strandon is várják a fürödni, pihenni, kikapcsolódni vágyókat. Mindkét említett szabad strandon a víz fürdésre alkalmas.

A biztonságos üzemeltetéshez szükséges előkészítő munkák részeként a Győr-Szol Zrt. szakemberei mindkét helyszínen többek között megmetszették a fákat, lenyírták a füvet, lefestették a padokat, pótolták azok hiányzó deszkáit, kihelyezték a víz mélységét jelző bójákat és a hulladékgyűjtő edényeket, kifestették a fürdőházat, valamint a helyszínre szállították az életmentéshez szükséges csónakot. Ahol kellett, ott pótolták a hiányzó eszközöket és elvégezték a szándékos rongálásból adódó feladatokat.


Videó: Cseh Róbert

 
A szabad strandokon augusztus 31-ig, naponta 8 és 20 óra között mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyzó és öltöző teszi kellemesebbé a kikapcsolódást.Fotók: Cseh Róbert

A szabad strand házirendje a biztonság érdekében előírja, hogy a szabad strandra tilos motorkerékpárral és gépkocsival behajtani, illetve oda kutyát bevinni. Nem szabad tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. A fürdőzőkre és a napozókra nézve veszélyes lehet a vízparton hagyott horog, ezért a szabad strandok területén a horgászás is tilos.
 
Fürödni tilos

Vannak a városban olyan vízterületek, ahol nem biztonságos a vízben tartózkodás, ezért  tilos fürödni az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabad strandon. A Kovalter pihenőpark területe kizárólag napozásra használható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsőként a világon: Ádám és Éva a győri Audiban dolgozik - videó

Elsőként a világon: Ádám és Éva a győri Audiban dolgozik - videó
Ember és robot összehangolt együttműködése valósult meg a gyártósoron, Ádám és Éva az illeszkedések… Tovább olvasom