Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Iparosok: Egy-egy körbetartozás drámai helyzetet teremt

Lehangoló helyzetbe kerültek azok az iparosok, akik a sokat emlegetett körbetartozások részesei, így jó ideje nem jutnak a pénzükhöz. Helyzetüket a válság csak tetézi.

A kilábalás lehetőségeiről, a válság túléléséről is szó volt tegnap este a Győr és Vidéke Ipartestület küldött taggyűlésén, ahol Maloun Tibor ügyvezető és Gricz József elnök értékelte az elnökség múlt évi munkáját. Összességében elmondható, hogy egyetlen szakosztály sincs irigyelt helyzetben, az építőipari vállalkozásokat érintő körbetartozás pedig már-már drámai helyzeteket teremt, s a közeljövőben is vállalkozások sora dőlhet be emiatt. A gondokat a gazdasági válság csak tetézi, amelynek egyelőre senki nem látja a végét. Maloun Tibor ügyvezető szerint a megrendeléseket tekintve mindenki kivár.

A bűvös szó ma a megrendelés állomány, ám ennek híján mindenki tartózkodó és bízik a magyar termékek és szolgáltatások programjának támogatásában, az alkalmazotti- és a tanulói létszám megtartásának lehetőségében. Erre Győrben egy 150 milliós alapot hoztak létre, amely – pályázati formában – szinte bizonyosan mentőöve lehet jónéhány vállalkozásnak.

Gricz József elnöktől Farkas Béla rugókészítő lakatos mester veszi át a jubileumi arany gyűrűt.
Gricz József elnöktől Farkas Béla rugókészítő lakatos mester veszi át a jubileumi arany gyűrűt.

Persze, azért, hogy jó hírekről is beszámoljunk: jubileumi aranygyűrűvel ismerte el az ipartestület két kiváló iparos: Csörnyei József víz-gáz- és központifűtésszerelő, valamint Farkas Béla rufókészítő lakatos mester négy évtizedes munkáját. Hatan jubileumi ezüstgyűrűt kaptak, az aranykoszorús mesteri címet pedig ugyancsak hatan használhatják.

Ezüst gyűrűsök: Szőllősi Imre (esztergályos), Gaál Imre (szobafestő és mázoló), Péntek Tamás (fa- és műanyag burkoló), Villányi László (víz-gáz-központifűtés-szerelő), Csepi István (víz-gáz-központifűtés-szerelő), Feller János (kőműves).

Aranykoszorús mesteri címet kaptak: Vas Imre (kőműves), Kasznár Gyula (autószerelő), Kertics István (esztergályos), Tóth Pál (szobafestő és mázoló), Horváth Ferenc (szobafestő és mázoló), Wéber László (ács-állványozó).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duna Profit ügy: Egyelőre elengedték a vádlottakat

Szabadon távoztak az ítélőtábláról a Duna Profit ügy vádlottjai, mivel a fellebbviteli bíróság… Tovább olvasom