Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Intelligens iskola 14 millióból

"Intelligens iskolává" váltak az Écs–Ravazd Közoktatási Társulás intézményei: több mint 14 millió forint értékben 21 számítógépet, 8 tantermi csomagot, egy szervert, két wifit és egy szavazószettet nyertek a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) pályázatán.
Laptop, számítógép, wifi és interaktív tábla segíti az écsi és a ravazdi nebulók tanulását. Ez az újfajta tanulási környezet a diákoknak lehetőséget ad az új technológiák hatékony elsajátítására, a tanárok számára pedig lehetővé teszi az internet és más segédeszközök használatát, ami fokozza a tananyag motiváló hatását – hangzott el az iskola projektindító rendezvényén.

Az Écs–Ravazd Közoktatási Társulás iskolái a TIOP „Intelligens iskola" a kompetenciaalapú oktatás szolgálatában című pályázaton vettek részt, s több mint 14 millió forint értékű tanítási eszközt nyertek. Az écsi intézménybe 16 számítógép, hat tantermi csomag, egy szerver és wifi került, a ravazdi tagiskola eszköztára pedig öt számítógéppel, két tantermi csomaggal és egy szavazószettel gyarapodott. A tantermi csomag laptopot, projektort és interaktív táblát tartalmaz – tájékoztatott Szemenyeiné Tölcsér Ilona igazgató.

A pályázaton nyert úgynevezett infokommunikációs, digitális eszközök – különösen az interaktív táblák – könnyebben fenntartják a tanulók figyelmét és biztosítják a vizualitást, ami nagyon fontos, hiszen az ember látás útján több információt tud megjegyezni, mint hallás alapján – mondta el Németh Györgyi. A projektasszisztens az eszközök egyetlen hátrányaként azt említette, hogy – a számítógéphez hasonlóan – háttérbe szorítja az ember-ember kapcsolatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rímes kávé Kátai Zoltánnal

Szerdán zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a Kisfaludy Kávéház Kátai Zoltán énekmondó, előadóművész… Tovább olvasom