Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Ingyenesek lesznek a park szolgáltatásai

Győr - Ingyen használhat minden létesítményt – a műfüves pályáktól a fitneszsarkon át a sakkasztalokig – a lakosság a 680 millió forintból megújuló győri Barátság parkban. A beruházás tervezett befejezési határideje augusztus 19.
Győr mintegy 30 ezer négyzetméteres zöldterületét, a Barátság parkot átépítik, a február 17-én megkezdett munkálatok jól haladnak. Mintegy félúton lakossági fórumon kaptak tájékoztatást, kérdéseikre választ a közelben lakó érdeklődők szerdán este a Móra-iskolában.

A fórumon Borkai Zsolt polgármester az ország legszínvonalasabb szabadidőközpontjának nevezte a kiegészítő beruházásokkal együtt 680 millió forintos létesítményt. A városvezető mindjárt az elején igyekezett eloszlatni azt a rémhírt, hogy a park szolgáltatásaiért fizetni kell a lakosságnak.

A park tervezője, Szaksz Vince – Pannonplan Kft. – hangsúlyozta, a megtartható értékeket keresték a tervezés kezdetén, azonban a növényállományon kívül minden más megérett a cserére. A szabadidőparkban lesz három műfüves focipálya, illetve lábteniszpálya. Az épületben – melynek a tetejére, mint egy lelátóra, fel lehet menni – öltözők lesznek, vizesblokk, valamint büfé.

A park pályákkal ellentétes oldalán gyermek- és idősjátszótér, fitneszpark, sakk- és kártyaasztalok lesznek. Valamint sétautak, az egészen körbe egy tartán bevonatú, szintkülönbségekkel beépített futó-, kocogósávot alakítanak ki.

Barátság park - Lakossági fórum (Fotó: Krizsán Csaba)

A kivitelező West Hungária Bau Kft. műszaki vezetője, Rokob Zsolt arra tett ígéretet, hogy augusztus 19-re első osztályú minőségben és színvonalon kész lesz a park. A megyei sportigazgatóság igazgatóhelyettese, Horváth László a sportlétesítmények működtetéséről, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Barnabás az üzemeltetői feladatokról tájékoztatta a fórum résztvevőit. Megjegyezte, hogy a játszóterekhez viszonyítva továbblépés a park, a családi programok eltöltésének ad teret.

A hozzászólók közül Búza Lászlóné azon kérésére, hogy legyenek ivókutak, megnyugtató választ kapott, hiszen két helyen is lesz ilyen. Az is értő fülekre talált, hogy az új fákat a főút mellett ültessék el. A Szigethy Attila úton lakó Kiss Imre is megnyugtató választ kapott kérdéseire. A felszólalók más területre is elkalandoztak, főként a Digi TV-bekötések utáni visszaaszfaltozatlan utak, feltúrt parkok bosszantották őket. Ezzel kapcsolatban Borkai Zsolt hangsúlyozta: utasította az útkezelőt, hogy mindent eredeti állapotra állíttasson vissza a kábeltársasággal.

Olvasóink írták

  • 2. H.Gabi 2009. május 12. 08:12
    „Én örülnék egy győrszentiváni sporttelepnek is, ahol kicsik és nagyok ingyenesen tudnának sportolni, és nem kutyákkal a nyomukban futhatnának az emberek!!”
  • 1. zsuzso100 2009. május 09. 07:25
    „A fitneszsarok vajon mit takar?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz év testi-lelki egészségben

Győr - Családi körben ünnepelte 100. születésnapját Móricz Zoltán. A hajdani tüzértiszt – egy… Tovább olvasom