Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Ingolstadt és a győri hallgatók

Közösen kutattak győri és ingolstadti egyetemisták Győrött, két, a megyeszékhelyre települt német cégnek köszönhetően. Ezelőtt egy évvel telepedett le a győri ipari parkban az ingolstadti székhelyű vállalkozás, s akkorra elkészült a Büchl Hungaria Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft. új zöldmezős beruházása is a parkban.
A tavaly novemberi átadási ünnepségen jelentette be Reinhard Büchl, a vállalkozás német tulajdonosa, hogy támogatni kívánja a győri és az ingolstadti felsőoktatási intézmények környezetvédelmi fakultásainak együttműködését, és erre a célra felajánlott ötvenezer márkát. Az eltelt egy évben sikerült megtalálni azt a feladatot, amely a két főiskolai közösséget összekapcsolhatja. A hallgatói együttműködés közös territóriuma az Audi Hungaria Motor Kft. A kutatási program célja pedig, hogy az autóiparban használt csomagolóanyagok előállí tásánál a gyártók már gondoljanak azok optimális kezelhetőségére, újrahasznosítására.

A két főiskolai csoport kutatási feladata megkeresni az új irányvonalat, amelyet aztán gazdaságossági szempontokat mérlegelve be lehet vezetni a gyakorlatban is. Az Audi-gyár teljes mértékben támogatja a programot, s lehetőséget adott a magyar hallgatóknak a gyárban való ez irányú kutatómunka elvégzésére. Az ipari parkban szombaton megtartott fórumon a Széchenyi István Egyetem környezetvédelmi, logisztikai, gépészeti szakos hallgatói először találkoztak az Ingolstadti Műszaki Főiskola hallgatóival, hogy eddig szerzett tapasztalataikat megosszák egymással. A kutatómunka tovább folytatódik, s decemberben a győri diákok kiutaznak Ingolstadtba, ahol a közös kutatómunka lezárására, az eredmények ismertetésére kerül sor. A hallgatói együttműködési program teljes költségét Reinhard Büchl vállalta magára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kertész fényéből mindenkinek jut

"A magyar irodalom most Kertész Imre Nobel-díjas írónk fényében fürdik, s ebből a fényből… Tovább olvasom