Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Indul a nagytakarítás Győrben: dobja ki a lim-lomokat!

A lomtalanítást helyettesítő egynapos akciót Marcalvárosban tartják szombaton. Szavazás.
Miután komoly igény mutatkozott a lakók részéről, az elmúlt években Marcalvárosban, a Belvárosban, Adyvárosban, Marcalváros II-n, Szabadhegyen és Révfaluban is tartottak hasonló, lomtalanítást kiváltó akciót. A kezdeményezés most Marcalvárosban folytatódik.

"Akik meg kívánnak szabadulni a háztartásokban felhalmozott lim-lomjaiktól, kihelyezett szelektív hulladékudvarral várjuk őket április 26-án, szombaton 8-18 óra között a Kovács Margit iskola udvarán" - közölte portálunkkal Borsi Róbert, a városrész önkormányzati képviselője. Az iskola pontos címe: Győr, Répce u. 2.


Szombaton nem kell elkocsikázni, a hulladékudvar házhoz megy Marcalváros II-n - fotó: Kisalföld-archívum
Szombaton nem kell elkocsikázni, a hulladékudvar házhoz megy Marcalváros II-n - fotó: Kisalföld-archívum


A felhívás szerint elhelyezhetők a Győr-Szol ideiglenesen felállított szelektív udvarában elektronikai, fém, papír, műanyag hulladékok, nyesedékek, építési törmelékek, csomagolóanyagok, bútorok, berendezési tárgyak. A veszélyes hulladéknak számító anyagokat nem tudják fogadni a szakemberek.

"A hulladék elhelyezéshez a korábban kiadott Győr kártya, vagy lakcímkártya, illetve hulladékszámla szükséges. A lomtalanítás a rendőrség és a közterület-felügyelet kiemelt biztosítása mellett zajlik" - tette hozzá Borsi Róbert.


hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Ítélőtábla: gyorsult az ügymenet tavaly

Idén már remény van arra, hogy átlagosan fél éven belül befejeződjenek az ügyek. Tovább olvasom