Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Íme Győr kajatérképe: ezeket rendeljük házhoz a leggyakrabban!

Győrt a gyorsételek városának is tekinthetjük, a pizza és hamburger rendelésekben messze a többi magyar város előtt jár. De gíroszból is több fogy, mint másutt az országban. Bezzeg a leves. Azt nem rendelik a győriek.
A győriek szeretik az online ételrendelést. Ez eddig is tudható volt a piacvezető NetPincér statisztikáiból. Ami viszont meglepő, hogy az országban sehol máshol nem ennyire egyértelmű a gyorsételek dominanciája. Vannak városok, ahol jól fogy a pizza, másutt a hamburger vagy a gírosz nagy kedvenc. Győrben viszont ez a három – klasszikusan gyorsételnek számító – fogás dominál.

A pizza az összes házhoz szállított étel 46 százalékát adja, ami főként a férfiaknak köszönhető, hiszen az olaszos étel többségét ők rendelik. Ez is több, mint a 41 százalékos országos átlag. A hamburger viszont sehol nem ilyen kedvelt, hiszen közel négyszer (!) annyi fogy belőle, mint másutt, ahogy a gírosz részesedése is négyszer akkora, mint a magyar átlag.
 

Ha a NetPincér által összegyűjtött adatokat nézzük, a fogások közül kiemelkednek még a szárnyas ételek. Győr ételrendelési térképe eleve színes, hiszen sokféle étterem sokféle konyháját kóstolhatjuk meg. Ezért is érdekes, hogy levesből alig harmadannyi fogy, mint másutt, és nem igazán kedveltek a távol-keleti fogások, a wok ételek és a sushi.

De a tésztaételek sem tartoznak a győriek kedvencei közé, és salátafélékből is fele annyit rendelnek itt, mint az ország más tájain.
 

A NetPincér azt is számon tartja, hogy melyek a város kedvenc pizzafeltétjei. Sorrendben a sonka, a hagyma, a kukorica, a bacon és a fokhagyma a legkedveltebb, ha futár viszi ki Győrben a pizzát, illetve férfiak esetén ezt egészíti ki az olaszkolbász. Ez nem tér nagyon más városoktól, ami viszont igen, hogy a győriek kétszer annyi tejfölös alapú pizza fogy, mint bármely más városban.

A győriek hétvégén szinte el is felejtik, hogy online is rendelhetnek ebédet és vacsorát. Miközben az országos adatok azt mutatják, hogy a magyarok többsége csütörtökön és pénteken enyhítik ételrendeléssel az éhségüket, Győrben a kedd és a szerda jelentik a csúcsnapokat.

Amiben Győrhöz fogható város kevés van az országban, az a palacsinta imádata. Bár a város nem nevezhető kifejezetten édesszájúnak, ha a városban valaki desszertet rendel, az esetek 85%-ban palacsintát kér! A statisztika 7 százalékkal még képes kimutatni a somlói galuskát, viszont a harmadik helyezett tiramisu, részesedése már alig mutatható ki.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három órán át új bérlet nélkül maradtak az utasok Marcalvárosban, jobb híján jegyet vettek a sofőrnél - fotók

Három órán át új bérlet nélkül maradtak az utasok Marcalvárosban, jobb híján jegyet vettek a sofőrnél - fotók
Több utas újra pórul járt azzal a győri jegyautomatával, amely sokak életét megkeserítette már. Tovább olvasom