Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 21°C | 32°C Még több cikk.

Ilyen volt a III. Pannonhajsza: egy versenyző beszámolója

Harmadik alkalommal rendezték meg a Pannonhajszát, 7 és 14 kilométeren számos akadályt kellett leküzdeniük a futóknak.
˝Három kanyar és jött egy fal, úgy 2,2 m körüli - kis segítséggel átesek rajta, hagyjuk is -, eredjünk tovább. Itt azért a tömeg összetorlódott rendesen, aki ezt el akarta kerülni, az bizony meg kellett, hogy tépje az elejét. Aztán egy másfél kilométer futás, aminek egy jó része egy sunyi kétlépcsős emelkedő, aminek a teteje a rég használaton kívüli sípálya teteje. Zsák fel a nyakra és irány lefelé. Nem akartam lejtőnek lefelé szaladni a zsákkal, inkább egyforma iramot végig: lefelé is és majd felfelé is, mert nyilván vissza is kellett adni a ballasztot.
Fent még egy kis töri óra évszám magolással, nem lehet probléma. Négy kilométer terepfutás szépen váltakozva az emelkedők és a lejtők, de jól futható és kényelmes volt nagyrészt. Bár a Viator parkolóhoz felfelé az emelkedő nagyon szemét volt, főleg a Szent Jakab háztól.

Aztán újra lefelé a vizesvödörért. Egy kör felfelé egy kanna vízzel (májusban kettőt kellett vinni), örömködés-pacsizás, mehetünk tovább, vissza az előbb emlegetett parkoló felé. De most az út egy meredek lépcsőn vezetett az apátság irányába, de csak félig, mert egy jobbkanyarral a meredek lépcsőkön lefutottunk a városka szép főterére. Ott már várt minket néhány akadály: egyensúlyozás élére állított pallókon...˝ - részlet az ocrmagazin.blog.hu-n megjelent beszámolóból, a teljes írást itt olvashatják >> 
 
Fotó: Bucsák László
Fotó: Bucsák László

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatal konyhafőnökkel díjnyertes étterem

Fiatal konyhafőnökkel díjnyertes étterem
A Frappé mobilalkalmazás használatához okostelefon és internet szükséges. Az applikáció ingyen… Tovább olvasom