Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Ilavai delegáció a megyeszékhelyen

Győr - Az elmúlt csaknem két évtized hagyományait követve a Baross Gábor Emléktársaság elnöke, Schmidt Péter, valamint a győri polgármesteri hivatal meghívására nemrégiben 12 tagú delegáció érkezett a szlovákiai Ilaváról Győrbe Stefán Dasko polgármester vezetésével.
A vendégek győri vendéglátóikkal közösen megkoszorúzták Baross Gábor reliefjét a Baross úton, valamint szobrát a városházán. A küldöttség tagjait hivatalában fogadta Ottófi Rudolf alpolgármester. A kötetlen beszélgetés során az ilavaiak városuk fejlődésének legújabb fázisairól számoltak be vetített képes előadással. Az ilavai beruházások főként a település Klobusice településrészén történtek, ahol Baross Gábor mauzóleuma is található, s ahol nemrég utcát neveztek el Győr négyszeres országgyűlési képviselőjéről és díszpolgáráról. A győri városnézés során Ferenczy Lajos önkormányzati képviselő, az emléktársaság tagja kalauzolta a vendégeket, akik Pannonhalma nevezetességeit is megtekintették. A látogatás során előzetesen megállapodtak a további együttműködés kiszélesítéséről: így síprogramokról, valamint kulturális és oktatási csereprogramok megvalósításáról.

Idekapcsolódó hír, hogy Schmidt Pétert Ilava képviselő-testülete a település díszpolgárává választotta. A kitüntetést nemrégiben adták át Szlovákia budapesti nagykövetségén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz–KDNP: nem volt elbocsátási hullám

Győr - „Az önkormányzati választások óta eltelt egy évben összesen két olyan nem nyugdíjaskorú… Tovább olvasom