Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Idősotthon európai színvonalon

A Cuha utcai idősek otthonára tegnap délután olyan „tanúsító tábla” került, amely elismerése, hogy az itt folyó szakmai munka az unióban is követendő modell lehet.
A Wel Hops projektben, a hazai szakembereket beleszámítva, hat partner ország dolgozik együtt. Céljuk az idősek számára olyan lakhatási modellek kialakítása, amelynek fókuszában az önellátás fenntartása, a választás lehetősége, valamint az életminőség és az önállóság javítása áll. A Cuha utcai gondozóházat – igények szerint – négy éve az itteni bölcsőde épületéből alakították ki. Panker Mihály, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) igazgatója hangsúlyozta: gondot fordítottak az akadálymentesített környezetre, a parkosításra, az udvar rendezésére csakúgy, mint a belső komfortra, a hozzátartozókkal való rendszeres kapcsolattartásra. Európai mércével mérve modellértékű az otthon.

„ A gerincem miatt nehezen mozgok, ellátni sem tudtam magam, ezért jöttem ide Veszprémvarsányból. Szigorú diétán vagyok, de itt még erre is odafigyelnek, úgyhogy nincs kilengés. Karácsonyra azért lehet, hogy a fiamék hazavisznek." (Kiss Józsefné gondozott)
Panker Mihály igazgató elmondta, négy bentlakásos intézményükben összesen 232 idős ember él, évek óta 250-en várnak egyetlen ágyra. A mostani díj erkölcsileg kötelezi az itteni kollégákat a színvonal tartására, mindarra az odaadó munkára, amely alapján az eredményt a közösség elérte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Humánumból jelesre vizsgáztak

A kilenc éve működő győri Segítőház Alapítvány – hagyományaihoz híven – ünnepek előtt… Tovább olvasom