Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Idén már nem nyit ki a győri strand

Szeptemberig még nyitva tartott volna a győri strand, mégsem nyit ki, hiába van meleg - az özönvíz miatt.

A győri strandfürdő az üzemeltető eredeti szándékai szerint a hétvégéig még nyitva tartott volna, most mégis száraz az összes medence. Mint kiderült, az árvíz idején a csatornákon át befolyt a szennyeződés, így hiába volt és van nyári meleg, a medencék szárazak maradtak, s azok is maradnak.

A győri strandfürdő idei nyarát bizonyosan nem sorolják a legsikeresebbek közé. Igaz, erről javarészt az időjárás tehetett, meleg alig volt, s amikor mégis, akkor az árvíz miatt kellett zárva tartani a területet. A nyár úgy kezdődött, hogy a strandfürdő (nem a szomszédos élményfürdő) zárva volt, miközben a kánikula elől az emberek hűsölni érkeztek az uszodába (Melegrekord strand nélkül – 2005. május 30.). A fürdő üzemeltetője június közepén aztán megnyitotta a strandot, s úgy döntött, hogy bár szerződés szerint csak szeptember 1-jéig kellene nyitva tartania, de ezt a határidőt kitolja most hétvégéig. Ez már csak azért is jó lett volna, mert ha minden igaz, az utolsó nyári meleg napok várnak ránk; s persze még az iskolakezdés előtt is ott volt az a három szabad és meleg nap.

Aki próbált a héten bejutni a strandra, az pontosan tudja, hogy a szabadtéri medencék ismét szárazak voltak, s a sátras uszodába sem lehetett bejutni – ott tábla jelezte: karbantartási munkák miatt zárva. Kovacsics Imre, a Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, ők sajnálják a legjobban, hogy így történt, de nem volt más választásuk. A múlt heti árvíz alatt ugyan nem öntötte el a Mosoni-Duna a strand területét, de a csatornákon át bejutott a folyó szennyezett vize a medencékbe, így azokat le kellett engedni, majd fertőtleníteni. „Néhány nap maradt szeptember 4-ig, s mivel a medencék feltöltése egyenként 500–600 ezer forintba kerül, ezért már képtelenség lett volna ezt kigazdálkodni egyetlen hétvégén – tette hozzá Kovacsics Imre. – Sajnáljuk, hogy az őszi időszámítás kicsit előbb kezdődött, de azon fürdőzők számára, akik a hétvégén eljönnek, ez akár még kedvező is lehet. Hiszen az őszi szezonnal ismét ingyenes az öltözőhasználat, s hat órától kedvezményes jeggyel látogathatják a fürdőt."

Az ügyvezető igazgató a sátras uszoda kapcsán elmondta, a GYÁÉV-uszodával úgy időzítették a karbantartást, hogy a jövő hétre – amikor a GYÁÉV zár be, s ott kezdik meg a munkát – elkészüljenek a munkálatokkal. Így aki sportolni szeretne, az nem esik el az összes lehetőségtől. Jövő hétfőtől tehát a sátras már nyitva lesz, a strand azonban már csak a következő nyári szezonban nyit. Az élményfürdőt mindez nem érinti, az egész évben nyitva tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákiába költözik az Atev?

Vének, Gönyű, Győrszentiván és a szlovákiai Kolozsnéma lakói is szenvednek a győri fehérjefeldolgozó bűzétől. Többször fordultak az érintettek szakhatóságokhoz, bírósághoz. Legutóbb egy véneki polgár, Kisbakonyi János terelte jogi útra a bűzkérdést, azonban a Győri Városi Bíróság elsőfokú, s másodfokú ítélete sem kötelezte az rt.-t a komposztálótér befedésére. Tovább olvasom