Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Idén is keresik `Az év orvosát´: Ön is jelölheti kedvenc doktorát!

Ismét díjazni fogják a kiemelkedő emberi és orvosi teljesítményeket a magyar egészségügyben. Tavaly a legjobb orvosok közé egy győri származású főorvos is került.

"Idén néhány technikai újdonsággal és egy újabb kísérő pályázattal indul az `Astellas-díj – Az év orvosa 2012´ pályázat – jelentette be Dr. Markovich György, az Astellas Pharma Kft. ügyvezető igazgatója és egyben az Astellas-díj alapítója, valamint Dr. Oberfrank Ferenc, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének (MOTESZ) alelnöke.

A nemes megmérettetésre – melyen a legkiválóbb emberi és szakmai teljesítményeket kutatják fel és mutatják be a nyilvánosság előtt – először 2007-ben volt lehetőség.

Azóta a betegtörténeteken, jelöléseken és az értékeléseken keresztül közel 700 gyógyító életébe, mindennapi munkájába tudtunk bepillantani.

Tavaly Az év orvosa pályázaton egy győri származású orvos is bejutott az első tíz helyezett közé: dr. Németh Zoltán Bécsben főállású főorvos, de önkéntesként dolgozik a Petz-kórházban is.

A pályázat Facebook-oldalát ide kattintva tekinthetik meg! 


A szervezők az idei pályázat előkészítése során sokat merítettek az elmúlt öt év tapasztalatából. Mivel az" Év orvosa" pályázat indulása óta a gyermekorvosokra eddig kevesebb figyelem vetült, ezért 2012-ben az "Év orvosa" pályázat mellett egy újabb megmérettetést is útnak indítanak "Astellas Gyermekrajz Pályázat" címmel.

"Azt reméljük, hogy a gyermekek munkái és igyekezete kapcsán az elkövetkezendő hónapokban még több szó esik majd a nagyszerű gyermekorvosokról is.

Erre a pályázatra a 9-14 éves korosztályban, három korcsoportra bontva azon gyerekek rajzait, zsírkréta és egyéb munkáit várjuk, akik szívesen bemutatják doktor nénijükkel/doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történetüket" – mondta portálunknak Morva Gábor, az Astellas Pályázati Iroda vezetője."A különleges emberi teljesítményekre irányítják a figyelmet"


"Míg a közönségjelölések a betegtörténeteken keresztül leginkább a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra, a különleges emberi teljesítményekre irányítják a figyelmet, a szakmai jelölések azt kiegészítve a szakmai felkészültségre és a mindennapokban történő szakmai helytállásra teszik a hangsúlyt.

A két vonal abszolút kiegészíti egymást, egymásra épül. Amikor arról esik szó, milyen a ma orvos ideálja, éppen e két aspektus metszetéről beszélünk" - hangsúlyozta Dr. Oberfrank Ferenc, az Év orvosa pályázat meghirdetésében partnerséget vállaló MOTESZ alelnöke.
 


Olvasóink írták

  • 2. elemér 2012. október 22. 13:01
    „Dr.Sanjay Gupta nemhogy csak az év orvosa, de a legszexib és népszerüb orvos is volt ámerikában. Egy agysebész aki otthol van a mediában és a harctéren. Elmagyarázza hogy a rendszeres séta jót tesz a memoriának és az agymüködésnek. Inglish lengvidzs-ben is viszi a babért. http://tinyurl.com/98pfwws”
  • 1. friedel 2012. október 13. 12:26
    „Hülyeség, mindenkinek a saját doktora a legjob b, azért megy hozzá. Még butább, amikor az év legjobb édesanyját keresik. Minden édesanya a legjobb a gyerekek szemszögéböl. Vagy nem?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utasszámlálás a győri buszokon: `jelentős költségcsökkentés a cél´

Portálunk kérdésére Győr jegyzője megerősítette: a helyi buszközlekedésben jelentős költségcsökkentést kíván elérni a kisalföldi megyeszékhely önkormányzata jövőre. Tovább olvasom