Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

I. Nemzetközi Rajz és Képgrafikai Biennálé Győrben

A 2011. évi Biennálé témája: szerepcsere.

Időpont: 2011. szeptember 24 - október 30.

Helyszínek: - Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.)

- Magyar Ispita, Váczy Péter Gyűjtemény (Győr, Nefelejcs köz 3.)
- Napóleon-ház (Győr, Király u. 4.)

Megnyitó: 2011. szeptember 23. 17 óra, Esterházy-palota

A kiállítást megnyitja: Grászli Bernadett művészettörténész, múzeumigazgató

Köszöntőt mond: Rózsavölgyi László Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Oktatási Kulturális Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke

Sokféle szerep létezik. Eljátszott. Elítélt. Elfogadott. Elhatárolt. Létezésüket sztereotípiák teremtik meg, amelyek véletlen változással vagy tudatos változtatással eredeti értelmükből kiragadva döntő mértékben átalakulnak.

A szerepcserékben felidéződik az elfelejtett múlt, az alkotó szokatlan szituációkba tévedve, átél és átértékel egyértelműnek tűnő helyzeteket. Gondolkodik, provokál, értelmet keres a felfoghatatlanak.
A Nemzetközi Rajz- és Képgrafikai Biennálé kétévente, páratlan években, változó tematika alapján megrendezésre kerülő, szabadbeadásos, nemzetközi képzőművészeti seregszemle.

A városban több évtizede élő, képgrafikát népszerűsítő törekvések folytatásaként a rajzművészet és a képgrafika eljárásait hivatott bemutatni saját tervezésű és kivitelezésű alkotásokkal.

A kiállításon bemutatott munkák technikai hovatartozásukat illetően lehetnek különböző eszközökkel készített, kifejezetten szabadkézi rajzok, hagyományos képgrafikai eljárással (magas-, mély- és síknyomásos technikával, valamint szerigráfiával) készült grafikai lapok, művészkönyvek és térbeli installációk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárral ütközött az autónak Győrben, majd simán továbbtekert

A Kandó Kálmán úton az úttest jobb oldalán szabályosan leparkolt személygépkocsinak ütközött neki egy ismeretlen mountain bike-os a hétvégén. Tovább olvasom