Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 10°C Még több cikk.

Honlapon a győri utak

Győr - Elkészült a város útkezelő szervezetének honlapja. A közlekedési információkat naponta frissítik, a legfontosabb nyomtatványok – például a kátyúkár-bejelentő lap – le is tölthető.
Az útkezelő szervezet munkái 2006 óta sűrűbbé váltak a győri utakon. Most már évente 2–3 milliárdot költenek a város közlekedésére, egymást érik a forgalmi átalakítások, felújítások. Ezzel együtt oly mértékben jelentkezett igény a lakosság közvetlen tájékoztatására, hogy fontolóra vették egy saját honlap elkészítését.

A Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, a szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke mutatta be a felületet, amely szolgáltatásaival igyekszik minden igényt kielégíteni. Erről árulkodik mindjárt a kezdőlap is, a www.utkezelogyor.hu cím begépelésével a legfontosabb hírek jelennek meg: megtudhatjuk, hol van felújítás, építés vagy épp csomópont-átalakítás, illetve ahhoz kapcsolódóan megállási, parkolási tilalom, esetleg buszmegálló-áthelyezés. A győri utakon előfordulhatnak olyan munkálatok, amelyeket nem az útkezelők irányítanak, egy-egy cég vagy magánszemély beruházásaként, de Máthé-Tóth Péter ígéretet tett arra, hogy lehetőség szerint minden, a tudomásukra jutó folyamatról tájékoztatnak.

Máthé-Tóth Péter szerint a honlap minden fontos, utakkal kapcsolatos kérdésre választ ad a győrieknek. Fotó: H. B. E.
Máthé-Tóth Péter szerint a honlap minden fontos, utakkal kapcsolatos kérdésre választ ad a győrieknek. Fotó: H. B. E.

A honlapon az ügyfélfogadás rendjéről, a munkatársak elérhetőségéről is lehet tájékozódni, írás olvasható az útfenntartás történetéről, de annak is érdemes megnéznie, akinek az útkezeléssel kapcsolatban jogi jellegű panasza, aggálya van. Néhány paragrafus letölthető formában is megtalálható.

További közérdekű információk vannak arról, mit kell tenni, ha az autóban kátyú tesz kárt, de összeállítottak egy kátyúkár-bejelentő lapot is és feltöltöttek egy sor nyomtatványt, többek között közterület-használatra, bontásra, behajtásra vagy építési engedélyre irányuló kérelem esetén.

Olvasóink írták

  • 2. mérnök 2009. április 15. 14:41
    „Mi szeptember 30-án kértünk felfestést a házunk elé, február!!! 16-án válaszoltak, hogy március 15 után, ha jó idő lesz felfestik, most április 15 van...... A nap március 15-től kezdve hétágra süt.....Náluk valaki bizosan ellopta....
    No comment.”
  • 1. Gab2000 2009. április 03. 16:43
    „Tegyenek már oda egy bejelentő linket is, ahol az autós felteheti a kérdését miért van kint mondjuk a 30-as tábla vagy csak kintfelejtették.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűtés után felújítások

Győr - A „megszokottnál" hidegebb volt és hosszúra nyúlt a tél – jóval többet,… Tovább olvasom