Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Holttestet találtak a Mosoni Dunában - fotók

A Fertő Tavi Vízipolgárőrség speciális kutató és mentő csapatának ügyeletese riasztást kapott, hogy a Mosoni Dunában egy emberi testnek tűnő valami úszik.
Információink szerint a vízen úszó holttest egy férfi volt. A megyei rendőr-főkapitányságon kérdésünkre elmondták, szakembereik az idegenkezűséget kizárták az ügyben.

Korábban:

Mivel a jelzés nem volt egyértelmű, akár egy életben levő, eszméletlen személy is lehetett a vízben életmentési riasztást adtunk ki - közölte Gáncs Gábor, a Fertő Tavi Vízipolgárőrség elnöke. - Munkatársaink tizenöt percen belül hajóval vízen voltak és a rendőrség munkatársaival közösen - megkezdték a feltételezett személy utáni keresést.
 
Keresés a Mosoni Dunán


A kutatás eredményes volt, mintegy húsz percen belül a Mosoni Duna bácsai befolyójával szemben egy uszadék fán elakadva a polgárőrök meg is találták a testet. Miután kiderült, hogy élettelen emberről van szó, a rendőrséget erről értesítették, akik hívták a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságot is.
 
A helyszíni eljárás során a mentést a vízipolgárőrök hajóval, a katasztrófavédelem egy munkatársának bevonásával végeztük el - folytatta Gáncs Gábor.

Az élettelen testet a Mosoni Duna egy kettőszáz méterrel feljebb levő szakaszán partra húzták és átadták a hatóságok részére. A rendőrség helyszínelői elvégezték a vizsgálatot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Gyula hárommillió szavazót vár

Tovább olvasom