Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Hip-hop győzelmek

Alig két éve alakult meg Győrött a Winner’s Elements tánccsoport, tagjai máris több versenyt nyertek
A győri Gyermekek Háza táncosbázisként ismert a megyeszékhelyen, néptánccsoportja nemzetközi hírét már több generáció növelte. A 2003 szeptemberében megalakult, modern táncokkal foglalkozó Winner’s Elements csoportot azért fogadta be az intézmény, mert az oda járó fiatalok egyre nagyobb igényt mutattak korunk mozgásformái iránt – magyarázta Kokas Éva igazgató.

A Győztes Elemek a modern táncok műfaján belül a hip-hopot, a diszkót, a funkyt, a breaket, az electric boogie-t képviseli. Nyolc versenyző alkotja a csoportot, mindegyikük hat-tíz éves táncosmúlttal büszkélkedhet. Évente nyolc-tíz versenyre neveznek be, eddig mindenhonnan dobogós helyezéssel tértek haza.

Sikereik vonzották a táncolni vágyókat, ezért Németh Ádám, a csoport vezetője és a másik oktató, Lakatos Szabolcs tanfolyamokat is tart kezdőknek és haladóknak. Nyáron táborba várják azokat a diákokat, akik elmúltak tízévesek. Augusztus 1. és 6. között négy koreográfiát tanulhatnak meg tőlük.
A Winner’s Elements együttes tagjai nemrégiben Győr testvérváro-

sában, Brassóban vendégszerepeltek. Nemcsak a színpadon kápráztatták el a közönséget, ahol csak megszólalt a zene, önkéntelenül a ritmusára mozdultak, előfordult, hogy utcán, tereken arattak sikert.
A táncosok a Győrben megtartott világbajnokságon öt arany-, két ezüst-, két bronzérmet, egy-egy negyedik és hatodik helyezést szereztek egyéni, duó és kiscsoport kategóriákban. Így táncosberkekben már megtanulta az ország a nevüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A betörők vacsorával várták a rendőröket

Éhesek lehettek, így a húsleves mellett kifőtt tésztát is készítettek annak a betörőtriónak a… Tovább olvasom