Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Hétvégére fel! - Jöhet eső: Megyünk! - Programajánló

A fanyalgók kedvéért ezen a hétvégén nem kocsival megyünk programot vadászni. De így is jól érezzük magunkat, mert lesz szabadidőpark avatás, táncbiennále és még a tűztorony is non-stop. Válasszon, és induljon, hagyja a monitort másra! Ha tud egy jó programot, írja meg!


Táncbiennále >>

Győr - A II. Győri Nemzetközi Táncművészeti Biennále péntek este 6 órakor kezdődő megnyitóján a nemzeti színház előtti téren a helyi balettes növendékek köszöntik műsorukkal a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Győri Balettet. Az athéni EL.KE.LA.M együttes görög estje és táncháza ugyanitt 9 órakor kezdődik.

A nagyszínpadon 7 órától a Magyar Fesztivál Balett lép fel. A Kisfaludy Teremben 9 órától Krámer György és a Miskolci Nemzeti Színház tánckara a Petruska Labort mutatja be.

OLVASÓINK KÜLDTÉK

Kiállítás

Hidegség - Kiállítás és előadás helyszíne lesz június 20-án délután 4 órakor Hidegségen a kultúrház. Darázs Mária festőművész képeit láthatják, Máté Imre író előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Az előadás címe: "Korunk problémái a Jotengrit tanok vetületében (súlypontban a gyógyászat)". A művészházaspár beszélgető partnere dr. Vargha András.

Győr

Família Sportnap - Aranypart - Részletek >>


Részletek

Táncbiennále, Múzeumok éjszakája, NOVAROCK >>
Jótékony koncert

Győr - Bartos Károly gyergyószentmiklósi plébános a Szent István ereklyéiről elnevezett plébánia építésén buzgólkodik. A helyi segítők révén az épület már szerkezetkész. A további munkák érdekében gyűjtő körútra indultak a gyergyócsomafalvi Bel Canto Kamarakórussal. Győrött szombat délután 5 órakor lépnek fel a városháza dísztermében. Várják a segítőkész koncerthallgatókat.

Elmarad a Szent Iván-éji Varázs

Kapuvár - A szombatra a várparkba meghirdetett Szent Iván-éji Varázs a várhatóü rossz időjárás miatt elmarad.
„Mozdulj!"

Kunsziget
- A polgármesteri hivatal az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával családi és sportnapot szervez szombat reggel 9 órától a futballpályán.

Gospelsasok

Bakonyszentlászló -
 Három község – Bakonyszentlászló, Bakonygyirót, Fenyőfő – önkormányzatai kulturális eseménysorozatának első rendezvényén, szombat este 7 órakor az evangélikus templomban a Kiskőrösi Gospel Sasok adnak koncertet.

A teremtés

Győr
- J. Haydn A teremtés című művét pénteken délután 5 órakor a Vaskakas Bábszínház és a Bolero Fúvósegyüttes mutatja be a bábszínházban.

Díszmadár-bemutató

Győr - A győri madarászok (http://gyorimadaraszok.mlap.hu) szombat 9–18 és vasárnap 9–17 óra között díszmadár-bemutatót rendeznek a megyeháza aulájában (Árpád út 36.).

Átadják a szabadidőparkot

Fertőd - Az Esterházy-kastély parkjában lévő Esterházy-majorság  – Pálmajor  Szabadidőparkot adják át június 20-án, szombaton délután három órakor. Ezzel együtt ribizlifesztivált is tartanak. Lesz rendkívüli környezetvédelmi óra, népi játékok, íjászat, állatsimogató, lovaglás, gyógynövény-bemutató, virágkötészet. A kilátogatókat ribizlis sütemény, lekvár- és szörpkóstoló, sajtkészítés (édes, kecske), sajtkóstoló (csermajori sajt) is várja.

Falunapok, bálokkal

Pásztori - Hazaváró falunapot tartanak a községben június 20-án, szombaton. A program reggel zenés ébresztővel, főzőversennyel kezdődik, nyolc órától fogadják a vendégeket. A hivatalos megnyitó délben lesz. Délután egy órától amatőr fogathajtó versenyt rendeznek az Alsó utcai réten. Három órakor Ihos József szórakoztatja a vendégeket. Négykor a szilsárkányi hastáncosok tartanak bemutatót, fél hattól a Piás Nővérek zenés produkciója látható. Este nyolctól bál zárja a falunapot. Az érdeklődőket a polgármesteri hivatal udvarán várják.

Bezi - A település falunapja délelőtt kilenc órakor ökumenikus istentisztelettel kezdődik az evangélikus templomban. Tíz órától az iskolások versenyezhetnek, délben a levéli harmonikások muzsikálnak. Délután két órakor Egry Ildikó régész a Bezi és Enese közötti ásatásokról tart előadást. Háromkor kezdődik a labdarúgótorna, négykor a károlyházi citerazenekar műsora. Öt órától kutyashow, fél héttől talicskatoló verseny lesz. Este hét órától Dóka Zsuzsanna énekel operetteket, slágereket, nyolctól zenés mulatság, háromnegyed kilenckor tűzijáték zárja a falunapot.

Bogyoszló - A településen is június 20-án, szombaton lesz a falunap a volt iskolaépületben, illetve az udvaron. Délelőtt sportprogramok, illetve gyerekeknek játszóház nyújt elfoglaltságot. Délelőtt fél tizenegykor Varga Barnabás fotókiállítását nyitják meg Múltőrző épületeink címmel. A falunap hivatalos megnyitóját tizenegy órakor tartják. Délben Greznár Zoltán és cigányzenekara muzsikál, délután fél kettőtől operettparádé a Tihanyi Vándorszínpad előadásában. Délután három órától Pókerverseny, négy órakor egészségvédő rendezvények szerepelnek a programban. Fél hatkor az Akkordeon harmonika-zenekar lép színpadra. A falunap itt is bállal zárul.

Nyitva lesz éjszaka a Tűztorony

Sopron - A soproni és környékbeli múzeumok gazdag programmal várják a Múzeumok Éjszakáján, szombaton az érdeklődőket. A Soproni Múzeum éjszakai rendezvényét nyitott kiállítások mellett előadás is színesíti. A Fabricius-ház (Fő tér 6.) kapuján át juthatnak be a vendégek a múzeumba. A Római kőtárban papírrepülő- és papírsárkány-kiállítás lesz.

Részletek ITT!

Soproni Ünnepi Hetek >>
A Tűztorony erre az estére megnyílik. Éjjel 11-kor „Retro-Sopron 3 dimenzióban" címmel vetített képes előadást tartanak. Az Erdészeti Múzeumban este 6-kor „UNESCO-világ-örökség – Selmecbánya" címmel nyílik kiállítás. Erdei élménypályát is berendeznek a múzeum udvarán. Éjjel közös egyetemi nótaestre várják a közönséget. A Központi Bányászati Múzeumban „Élménybánya kicsiknek" programot szerveznek, s a muzeológusok mesélnek a közgyűjtemény kiemelkedő tárgyairól. Este 10-től a Blues Floor zenekar koncertje lesz a Bástya-kertben. A Körmendi Galéria szombaton délelőtt 11-től egészen estig szervez programokat. A Múzeumok Éjszakája kapcsán kétnapos programot állított össze a fertődi Esterházy-kastély pálmajori állatsimogatóval, Tündérséta-vezetéssel, kiállításokkal, tűzugrással. A fertőrákosi püspöki kastélyban éjszakai gyertyafényes tárlatvezetésre várják a látogatókat. A nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum is nyitott kapukkal várja a vendégeket, ahol tárlatvezetés mellett huszárok vernek tábort a kastély parkjában. A részletes programok a www.kisalfold.hu/sopron weboldalon olvashatók.

Olvasóink írták

 • 4. tornacipő 2009. június 21. 08:39
  „szépike20
  ott a felhívás: "Ha tud egy jó programot, írja meg!"

  mocskolódni könnyebb, mint leírni és elküldeni, igaz? tipikus magyarvirtus, gratulálok
  ahogy nézem, volt olvasó aki beküldte, vette a fáradságot”
 • 3. szépike20 2009. június 20. 15:50
  „Kisbajcson is van ám falunap bár említésre sem méltó:)”
 • 2. DeutchLink 2009. június 19. 12:12
  „A Városi Művészeti Múzeum (Győr) múzeumok éjszakájának programja miért nem szerepel a muzeumokejszakaja.hu-n?”
 • 1. naná 2009. június 19. 10:59
  „Mosonmagyaróvár!!!! VOLUTA!!!! Minden érdeklődőt szeretettel várunk.....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tánc Biennále Győrben

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei köszöntötték előadásukkal péntek este a… Tovább olvasom