Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Hétszázötven négyzetméter gödör

Győr - A korábbi javításoknak köszönhetően nem túl sok, de így is mintegy 750 négyzetméternyi veszélyes úthiba keletkezett télen eddig a győri utakon. A kátyúzást hétfőn kezdik.
Az év első napjaiban átfogó felmérést végzett a győri önkormányzati utakon a város útkezelő szervezete. Máthé-Tóth Péter tájékoztatásért felelős munkatárstól megtudtuk, 750 négyzetméternyi olyan úthibát találtak, ami veszélyes lehet a közlekedésre, így ezek megszüntetése a legsürgősebb.

November végén, december elején az útkezelő szervezet már végeztetett a telet megelőző kátyúzást. December közepén azonban sok eső áztatta az átrepedt burkolatokat, további repedések keletkeztek és több helyen elindult a pályaszerkezetekben az úgynevezett kipergéses folyamat. Túl sok kátyú azonban így sem keletkezett idáig. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy az utóbbi években már sok olyan utcát felújítottak, ahol korábban gyakran keletkezett az időjárás és a forgalom miatt gödör.

A mostani, hétfőn kezdődő munkálatok során kizárólag a balesetveszélyes úthibákat javítják ki.

A kátyúzáshoz hidegaszfaltot használnak, mert most csak az van.

Az aszfaltkeverő telepek „szokásosan" december közepe és március közepe között nem üzemelnek, ezalatt végzik el a karbantartási munkálatokat. Most ráadásul speciális helyzetben is vannak az aszfaltkeverő telepek a fűtésükre használatos gázenergia korlátozása miatt. Hogy csak a veszélyes hibákat javítják most, egyik oka, hogy a hidegaszfalt lényegesen drágább, mint az év közben használt melegaszfalt. Másrészt viszont nem olyan tartós, kevésbé áll ellen az időjárásnak és a forgalmi terhelésnek.

A kátyúzást hétfőn Gyárvárosban és Újvárosban kezdik az útkezelő szervezet megbízott kivitelezői, és várhatóan másfél hét alatt befejezik a városi utak javítását. (Ezek a munkálatok nem vonatkoznak a városban lévő állami utakra.)

Olvasóink írták

 • 5. peet12 2009. január 13. 19:30
  „"Bélaság" hallgat, tehát a több évtizedes szakmai tapasztalata sem volt elegendő ahhoz, hogy az alapállítást cáfolja, miszerint megint hülyítenek bennünket. Létezik megfelelő áron olyan hidegaszfalt ( http://www.freeweb.hu/hidegaszfalt/termekeink.html ) amellyel megoldható a megfelelő minőségű kátyúzás.
  Az USA-ban nincsenek megfelelő tapasztalatú szakemberek, ezért találták ki azt a sz@rt amivel olcsón és jó minőségben lehet útfelületet javítani annak érdekében, csak és csakis annyit kelljen adóforintokból elkölteni ami indokolt.!”
 • 4. zsuzsa 2009. január 13. 15:27
  „Arra lennék kiváncsi, hogy Győrszentiván Felüljáró utcájából mikorra tüntetik el afigyelmeztető táblát: ÚTHIBÁK 30km/óra. Ez a tábla már több éve ott áll! Nem hiszem, hogy az utak minősége ettől a táblától javul majd meg. Legalább is eddig még nem sikerült neki!”
 • 3. peet12 2009. január 12. 20:22
  „Csak egy rövid kérdés bélaság-hoz.
  Megnézte azt a linket amit közreadtam? Ha igen ezután alkotott véleményt?”
 • 2. bélaság 2009. január 12. 18:15
  „Ahány város, annyi beszerzés, annyi ár. Itt valószínű drágább, mint a melegaszfalt. Évtizedes útépítői tapasztalatom, hogy a hidegaszfalt kevésbé tartósabb, összetételéből is ez adódik. Ellenkező esetben hidegaszfalttal húznák a sávokat a finisherek...! Miért is kell mindig hazugságot keresni a mondatok mögött...? A kérdés költői volt, mielőtt a vég nélküli áskálódások folytatódnának...!”
 • 1. peet12 2009. január 12. 09:08
  „Idézet a cikkből: ..Hogy csak a veszélyes hibákat javítják most, egyik oka, hogy a hidegaszfalt lényegesen drágább, mint az év közben használt melegaszfalt. Másrészt viszont nem olyan tartós, kevésbé áll ellen az időjárásnak és a forgalmi terhelésnek...
  Nos érdemes lenne elolvasni a http://www.freeweb.hu/hidegaszfalt/termekeink.html linken közölteket és talán nyilvánvaló lenne az Útkezelő Szervezet számára, hogy az EXCEL tartós hidegaszfalt nem drágább mint a melegaszfalt. Ezt már Miskolc városában tudják. Náluk a 2009-re meghirdetett kátyúzási árak szerint semmivel sem drágább tartós hidegaszfalttal javítani.
  Bizonyára azt is tudják, hogy az anyag tartós, ellenáll az időjárásnak stb.
  Nem kéne szót vinni végre igaz alapon?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a kórház harmadik patikája

Győr - A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház új patikáját – amely dr. Mulartz János, az első… Tovább olvasom