Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Hárommilliárdos keret, két pályázat

Nyugat-Dunántúl - Meghirdette új pályázatait összesen 2,7 milliárd forint kerettel a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács.
Ezek az egészségügyi szolgáltatások és a közösségi közlekedési infrastruktúra fejlesztését célozzák – közölte Molnár Csaba, a tanács elnöke, győri országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón Szombathelyen. A politikus emlékeztetett arra, hogy valóságos pályázati dömping indult el az elmúlt hónapokban meghirdetett lehetőségekre. Nyáron a kiemelt projektekre, ősszel pedig a kisebb fejlesztésekre írtak ki pályázatot.

Az elnök elmondta, ezúttal két újabb pályázati lehetőség nyílt meg, az első konkrétan az alapellátásban helyi egészségházak kialakítását és önálló kistérségi járóbeteg-szakrendelők fejlesztését szolgálja. Egy pályázó 10 és 300 millió forint közötti támogatáshoz juthat, a keretösszeg 1,1 milliárd forint.

A másik lehetőség a közösségi közlekedési infrastruktúra, azaz a helyi közlekedés fejlesztésére szolgál. A régióban a helyi közlekedést autóbuszok bonyolítják, így pályázni lehet forgalomtechnikai eszközök fejlesztésére, autóbusz-pályaudvarok építésére, felújítására, környezetbarát megoldások bevezetésére. Egy pályázaton 20 és 600 millió közti támogatás nyerhető, a keret 1,6 milliárd forint. Molnár Csaba hangsúlyozta, a kiírt pályázatok a 2007 és 2008 közti lehetőségeket tartalmazzák, a rendszert évente, gördülő tervezéssel alakítják át. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a tanács nem ír ki pályázatot a megszüntetésre ítélt vasúti szárnyvonalak további működtetését vállaló önkormányzatok támogatására, a vasúti közlekedés szervezése ugyanis a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium hatásköre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számlaadás, avagy fogyasztóvédelem az orvosnál

Győr-Moson-Sopron - Míg barátnőjétől ötezret, panaszosunktól nyolcezer forintot kért ugyanazért a… Tovább olvasom