Kisalföld logö

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Három szakasz egyirányú: Győrben a forgalmi rend változásával járhatóbbak lesznek az adyvárosi utcák

Egyirányú lesz péntektől a Március 15., a Verseny és a Lázár Vilmos utca egy-egy szakasza. Így könnyebb lesz közlekedni. Táblák figyelmeztetnek a változásra.
A Magyar utcáról nyíló Március 15., Verseny és Lázár Vilmos utcákat manapság autóval használni igazi kihívás lett. Alig öt méter szélesek, mind a két oldalon járművek parkolnak. Az áthaladásra csak egy nyomsávnyi hely van, a szemből érkezők csak a kapubejárókba tudnak félreállni. A bosszankodásnak holnaptól vége.

– A helyzeten változtatni szeretnénk, célunk, hogy kényelmesebben lehessen autózni ebben a három utcában – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke. – Két lehetőséget kellett mérlegelnünk: vagy megtiltjuk egyik oldalon a parkolást, vagy egyirányúsítjuk a szakaszokat. A kórház melletti lakóutcákban nem akartuk ellehetetleníteni a megállást, ez sem az ott élőknek, sem a kórházba érkezőknek nem lett volna jó. Az egyirányúsítás mellett döntöttünk.
A Somogyi Béla és a Verseny utcák kereszteződésében is oda kell figyelni a forgalmi rend változására. Ne megszokásból vezessenek! Fotó: Mészáros Mátyás
A szakember hangsúlyozta: csak a Somogyi Béla utca és a Magyar utca közötti szakaszokról van szó. A Március 15. utca és a Lázár Vilmos utca a Magyar utca felé, a köztük lévő Verseny utca pedig a Somogyi Béla utca felé lesz egyirányú – de csak a Somogyi Béla utcáig!

– Mivel az utcák elég közel vannak egymáshoz, illetve a Somogyi Béla utca kétirányú, a kerülő nem okozhat problémát – tette hozzá Máthé-Tóth Péter, aki a Kisalföld kérdésére azt is elmondta, hogy hasonló döntést csak alapos mérlegelés után hoznak.

Számításba veszik, hogy egyirányúsítás esetén a letiltott elleniránynak, illetve az érintett szakaszon élőknek mennyi pluszutat kell megtenniük. Fontos az is, hogy milyen széles a burkolat és mennyire gyorsulhat fel az egyirányúsítás miatt a forgalom. Miután a három adyvárosi utcában csak kis távolságok vannak, ezek egyike sem kérdőjelezte meg a döntés helyességét.

A forgalmi változás holnap lép életbe.
Ideiglenesnek indultak

A Hunyadi utca és a Liezen-Mayer utca egy-egy szakasza vált utoljára egyirányúvá Győrben, de már ezeknek is több éve. A Hunyadiban a Baross híd felújítása során változott a forgalmi rend, a Liezen-Mayer utcában pedig akkor, amikor le volt zárva a Külső-Baross út a Pannon-Víz munkálatai miatt. Mindkét intézkedés átmenetinek indult, aztán úgy beváltak, hogy végleg maradtak.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új néven folytatja Gáti Oszkár színháza Győrben

Új néven folytatja Gáti Oszkár színháza Győrben
A Menház Színpad Facebook-oldalán jelentette be Gáti Oszkár, hogy ismét olyan színházat hoz Győrbe,… Tovább olvasom