Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Három koncert a szülővárosban

Az idén három koncertet is ad szülővárosában, Győrben a Stuttgartban élő Bartók- és Liszt-díjas operaénekes, Verebics Ibolya.
Májusban a győri bencés templomban jótékonysági koncerten lép szülővárosának közönsége elé Verebics Ibolya. A koncerten saját magát kíséri orgonán, ilyen még nem volt pályafutása során. Augusztusban dalestet ad a zsinagógában, zongorán Gábor József kíséri. Augusztus közepén pedig a győr-szigeti templomban énekel, a városrész búcsújára kapott meghívást dr. Schmidt Pétertől, a körzet képviselőjétől nem először.

Verebics Ibolya szűkre szabott győri látogatása alatt járt a városházán Borkai Zsolt polgármesternél. A közös hangot hamar megtalálták, hiszen Borkai Zsolt korábban a sváb főváros, Stuttgart környékén edzősködött. A német emlékek felelevenítése mellett felmerült a beszélgetés során az is, hogy a művésznő önálló koncertet adhatna valamelyik győri fesztiválon.

Verebics Ibolya szép és sikeres évet búcsúztatott szilveszterkor. Nemcsak 2006-nak, hanem a Mozart-évnek is hálát adott, mivel sok szép szerephez juttatta. 2007-ben a bűvös név Bach lesz, a Máté-passiót St. Gallenben és Stuttgartban biztosan énekli, más helyszínekről tárgyalások vannak.

A művésznő elárulta azt is, győriként nincs már egyedül Stuttgartban. Egy utcában lakik Bakonyi Marcellal. A huszonhárom éves győri fiatal a Stuttgarti Zeneművészeti Főiskola hallgatója, tanára pedig Hamari Júlia. Vagyis magyar tehetségekben nincs hiány Stuttgartban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötletpályázat a volt fogdára

A győri Frigyes-laktanya második épületének is megvannak a tervei, ha az örökségvédelem engedélyezi, 19 lakásos társasház épül a volt altiszti szárnyban. A beruházónak a legnagyobb gondot még mindig a fogdaépület jelenti, már ötletpályázatot is kiírt, de eddig hiába. Tovább olvasom