Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Három Folyó, Meteorit, Keresztablak és Bercsényi: új szobrokat állíthatnak fel Győrben - fotók

A győri Városháza a szobrok felállításért legfeljebb bruttó 2,8 millió forintot kész fizetni.

Mint a közgyűlési előterjesztésből kiderül, tavaly a Múzeumok Őszi Fesztiválja alatt a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kortárs szobrászati szimpóziumot rendezett Győrben, melynek kiemelt célja volt esztétikumában és tartalmában egyaránt magas színvonalú köztéri munkák létrehozása.

A szimpózium alkalmával négy fiatal szobrászművész mutatkozott be a kisalföldi megyeszékhelyen.

A pénteki ülésen többek közt arról döntenek a képviselők, hogy Ámmer Gergő "gróf Bercsényi Miklós portrészobra", Sallay Dániel "Három folyó", Kontur András "Keresztablak" és Martin Henrik "Meteorit" című alkotása hamarosan a győriek számára is láthatóvá váljon.

Ámmer Gergő: gróf Bercsényi Miklós
Ámmer Gergő: gróf Bercsényi Miklós


A tervek szerint Bercsényi portrészobrát a Bercsényi ligetben, a Három folyót az adyvárosi tó melletti parkban, a Keresztablakot pedig Marcalváros II-n, az Illyés Gyula utcában állítanák ki. (Utóbbi műről nem találtunk fotót a közgyűlési előterjesztében.) Martin Henrik "Meteoritja" a Borsos Miklós Állandó Kiállítás udvarára (Győr, Apor Vilmos püspök tér 2.) kerülne.


Sallay Dániel: Három folyó
Sallay Dániel: Három folyó


Martin Henrik: Meteorit
Martin Henrik: Meteorit


A négy szobor kiállítását öt cég - köztük a Győr-Szol - adománnyal támogatja. A Városháza a szobrok felállításért legfeljebb bruttó 2,8 millió forintot kész áldozni.


Jön-jön az április győri közgyűlés!

A kisalfold.hu csütörtökön 10 órától online tudósít az áprilisi győri közgyűlésről. Az összes előterjesztést ide kattintva tekinthetik meg.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harang alakúra cserélik a hulladékgyűjtőket Győrben

A város ötvenkét szelektív hulladékgyűjtő szigetén cserélnek harang alakúra szeméttároló edényeket,… Tovább olvasom