Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Három díszpolgár, hat Pro Urbe-díjas

Győr - A győri közgyűlés csütörtöki, éjszakába nyúló ülésén döntött a március 15-i díszközgyűlésen átadandó elismerésekről. A város díszpolgára lesz dr. Ostorharics-Horváth György pszichiáter.
Posztumusz díszpolgári címet ítéltek oda Csala Benedeknek, a Győri Nemzeti Színház egykori vezető karmesterének, örökös tagjának, valamint Horváth Ferencnek, az Alcufer kft. alapítójának, néhai tulajdonosának. Pro Urbe Győr kitüntetést vehet át dr. Écsi Béla, a megyei ügyvédi kamara elnöke, Magyar Vilmosné dr. Seres Irén gyermekorvos, Mátrai István kisbácsai plébános, id. Szabó Gyula építészmérnök, dr. Vasas István, a Kardirex Egészségügyi Központ főigazgató főorvosa, valamint a Kazinczy Ferenc Gimnázium nevelőtestülete.

A közgyűlés új külső tagot választott a közigazgatási bizottságba Takács Miklós, a Magyar Demokrata Fórum győri elnöke személyében. Ismert, hogy a testület január 24-én azonnali hatállyal visszahívta Szabó János volt agrárminisztert ebből a pozícióból az egyik ülésen a cigánysággal kapcsolatban tett kijelentései miatt.

A képviselők felhatalmazták Borkai Zsolt polgármestert, hogy írja alá a Gönyűvel azt a szerződést, amely rendezi a helyi adók kérdését a győr–gönyűi kikötő eredeti illetékességi területének arányában. Ennek magyarázata, hogy a kikötő korábban 92 százalékban Gönyűhöz, 8 százalékban a megyeszékhelyhez tartozott, de a közigazgatási határvonalat három éve a város javára módosították. A terület egyesítésével gyorsabbá vált a vállalkozások letelepedése. Az elszámolás alapján a mindkét részen tevékenykedő, de csak egy helyre fizető kikötői cégek helyi adójából a két település arányosan – azaz 92, illetve 8 százalékban – részesedik. Győr a mostani döntéssel 4 millió 658 ezer forint átutalását vállalta Gönyűnek a 2005-ös adóév után.

A közgyűlés hozzájárult, hogy a Pálffy u. 8. szám alatt praxisban dr. Bircher Katalin lássa el a háziorvosi feladatokat július 1-jétől.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pádár köszönte volna...

Pádár László önkormányzati képviselő levelet küldött szerkesztőségünkbe, melyben nehezményezi, hogy… Tovább olvasom