Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Három díjat hoztak el Debrecenből

Győr - A Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézete az eddigi legjobb eredményt érte el a debreceni kamarazenei versenyen.
Az egyetem két csoportja és egy hallgatója kapott díjat – jelentette be Cziglényi Ákos, a zenekari hangszerek tanszékének vezetője.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara nemrég rendezte a VI. Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozót és Versenyt. A szakmai megmérettetésre vonós vagy zongorás kamarazene-csoportok jelentkezhettek. Minden intézmény 60 perc műsoridőben mutathatta be programját.

A produkciókat szakmai zsűri értékelte, a legkiemelkedőbbek nívódíjban, különdíjban és pénzjutalomban részesültek, s felléptek a találkozó gálahangversenyén.

Nívódíjas lett a Dvorák F-dúr quartett II. tételét eladó négyes: Dombi Rajmund (hegedű), Gerencsér Zoltán (hegedű), Burai Zsolt (mélyhegedű) és Lakatos Anikó (gordonka). A zsűri Dombi Rajmundnak adományozta a Conservatory Alapítvány különdíját dr. Devich Sándor professzor, a zeneakadémia rektorhelyettesének javaslata alapján. A nívódíjasok konzulense Kornfeld Zoltán főiskolai docens, gordonkaművész volt.

A Debreceni Egyetem rektorának különdíját kapta a Dvorák A-dúr quintett művét előadó csapat: Németh Csaba (hegedű), Baranyai Lajos (hegedű), Burai Zsolt (mélyhegedű), Villányi Péter (gordonka), Szilágyi Tamás (zongora). Felkészítőjük Cho Insu főiskolai docens, zongoraművész volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZE-napok Győrben

Győr - Március 29. és április 1. között SZE-napokat rendeznek a győri Széchenyi István Egyetemen. Az… Tovább olvasom