Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Harmincezer bérletcsere

Győr-Moson-Sopron - A megye helyközi buszain naponta utazó harmincezer dolgozónak és diáknak kell lecserélnie bérletigazolványát és bérletigazolását ebben a hónapban.

A Kisalföld Volán új jegykiadó gépeket vásárolt, amelyek egyelőre a kapuvári üzemhez tartozó járművekbe, valamint az ottani bérletpénztárba kerülnek és váltják fel régi szerkezeteket. Az új géphez fedélzeti számítógép is tartozik, amely utastájékoztatási és forgalomirányítási feladatok ellátására alkalmas.

Ezzel egyidejűleg a Kisalföld Volán összes felnőtt- és diákbérletesének le kell cserélnie bérletigazolványát, illetve bérletigazolását október végéig a helyközi elővételi pénztárakban. Ez körülbelül 30 ezer diák- és dolgozóbérlettel utazót érint. A csere díjtalan, még fényképet sem kell hozzá vinni. Azok, akik munkahelyükön kapják meg bérletjegyüket, a cserét ott végeztethetik el. Az időpontról munkáltatójuk tájékoztatja őket.

Czellér Csaba, a Kisalföld Volán programfejlesztési csoportvezetője az új jegykiadót és a hozzá tartozó nyomtatót mutatja. Fotó: H. Baranyai Edina
Czellér Csaba, a Kisalföld Volán programfejlesztési csoportvezetője az új jegykiadót és a hozzá tartozó nyomtatót mutatja. Fotó: H. Baranyai Edina

Az új jegykiadó gépek már az igazolvány/igazolás száma alapján adják ki a bérletjegyet, automatikusan az érvényes távolságra és viszonylatra, így gyorsul a bérletjegykiadás.

A Kisalföld Volán tervezi, hogy előbb uniós támogatásból a soproni, majd később a győri, a mosonmagyaróvári és a csornai üzemegység buszain új jegykiadó gépeket szerel fel.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

A pénztárak nyitva tartása

A bérletigazolvány- és tanulóigazolás-csere bármely elővételi pénztárban elvégeztethető. A Kisalföld Volán azt kéri az utasoktól, hogy azt lehetőleg a szokásos októberi bérletváltási csúcs utánra időzítsék, elkerülve a felesleges sorban állást. A győri autóbusz-állomáson a csere időszakában megerősített elővételi pénztári szolgálat üzemel. Az elővételi pénztárak az öt nagyobb város autóbusz-állomásán működnek. A győri 5.30-tól 15.30-ig, a soproni 7-től 15 óráig, a mosonmagyaróvári 6.30-tól 14 óráig, a csornai 5.30-tól 16.30-ig, a kapuvári 4-től 22 óráig tart nyitva, csak hétköznapokon.


 

Olvasóink írták

 • 17. Dwatson 2009. október 12. 20:45
  „Nekem is 2-300 méter miatt kell 5 km-rel hosszabb bérletet venni,de csak mostantól,20 éve jó volt a 20 km-es.Tudja-e valaki hogy mivel méri a volán a távolságot,van-e neki erre a célra egy hitelesített műszere,mert ha nincs akkor jogtalanul vetet velem hosszab útra szóló bérletet.Úgy tudom,hogy a kocsijaik km órája többet mér!!
  Régen,azért voltak a bérletek 5 km-es lépcsőben,mert előre voltak nyomtatva,de ma a számítógépes rendszerben nyugodtan adhatnának a megtett úthoz igazodó jegyet,szerintem alkotmányellenes hogy egy igénybe nem vett szolgáltatásért kérik el a pénzt!!
  Ha a volán érdekéből tesz kerülőt a busz és emiatt nő meg nekem a megtett út hossza,szerintem akkor sem kellene ezt az utasokra hárítani(pl.Rábapatonára az ikrényi kerülő miatt kell a plusz 5 km-es jegy vagy bérlet)!!Nem mindenütt van ez így,még a megyében is van rá ellenpélda:a halászi híd leszakadása miatti jókora kerülőért pl nem kell többet fizetni,vagy a hétvégi dunaszigeti busz egyórás kerülőjéért is csak a 15 km-es jegyet kell csak megvenni Óvárig,mert a volán érdekében áll a hatalmas kerülő(egy sofőr egy busszal viszi el az összes utast).”
 • 16. devecseri 2009. október 12. 18:22
  „Saját hibámoon kivül 2-300 méter végedt miért kell plussz öt km terel magasabb bérletet venni,ha még nincsen olyan jegy kiado gép a volánnál és ez nem egyedüli eset,vagy kell a bérletek ára a végkielégétésekhez mint a bkvénál és a mávnál ????”
 • 15. miro132 2009. október 01. 09:00
  „milyen utasbarat a penztarak nyitvatartasa. szinte az osszes bezar delutan 3 kor ... ez komoly tisztelt volan ?”
 • 14. Kopasz01 2009. szeptember 30. 06:54
  „Kérdezem én, mi van akkor, ha az embernek átírták az igazolványában a km távolságot, de a bérlete még a rövidebb km-re szól.
  Természetesen a saját hibámon kívül nőt meg a km távolság.
  Gondolom ezzel párhuzamosan fokozottan kezdik az embereket ellenőrizni.
  Fontos bevételi forrás.
  A bérletigazolvány cserénél azt mondák, hogy kevés a pénz??”
 • 13. AranyKözépút 2009. szeptember 29. 22:24
  „Bérletet lehet venni a buszon, akkor ilyen szar kis igazolást miért nemm?!!!”
 • 12. Bálintos 2009. szeptember 29. 20:30
  „Az állandó de.műszakban dolgozók mikor tudják a cserét elintézni Mosonmagyaróváron?”
 • 11. sorok_közt 2009. szeptember 29. 18:43
  „szeptember elején több ezer bérletigazolást adtak ki a lkilencedikeseknek....most meg kicseréltetik velük .... ennyit tudnak....”
 • 10. érzőember 2009. szeptember 29. 15:17
  „A móvári szerkesztőségvezető Vida István magyar-nyelv és irodalom tanár csak megsúgom p.pablowskynak!”
 • 9. lebeke 2009. szeptember 29. 12:26
  „Viszonylatigazolás a neve, nem olyan rég közölte az ellenőr, hogy ilyen is kell a diákigazolvány mellé. Még jó, hogy idestova három éve bejár a lányom, és csak most derült ki. Persze a törvény nemismerete nem mentesít a büntetés alól. Szerencsére mi megúsztuk . de azért gyorsan be is szereztünk egyet.”
 • 8. Nikol19870904 2009. szeptember 29. 11:49
  „A 2. hozzászólónak üzenem, hogy a diákoknak nem bérlet igazolványuk van hanem bérletigazolás. Ezt is az elővételi pénztárban tudod megvásárolni.”
 • 7. lebeke 2009. szeptember 29. 11:43
  „Imre1964! Naképzelheted! Mit kellett rajta agyalni! Még jó, hogy nem szúrják ki a szemét egy köszönömmel!”
 • 6. Kenobi28 2009. szeptember 29. 11:29
  „Nekem az a kedvencem, hogy az óvári pénztár 14:00-ig van nyitva.
  Gondolom a bérlettel utazóknak csak a 90% dolgozik pont 14:00-ig.
  Még szerencse, hogy nem kell személyesen intézni a bérletigazolvány ügyeket”
 • 5. imre1964 2009. szeptember 29. 11:20
  „Aki adta az ötletet gondolom felvett érte pár milliót.”
 • 4. Túrabakancs 2009. szeptember 29. 10:19
  „Ha Győrben egy ideig még nem lesz lecserélve az új jegykiadó gép, akkor mi a fenének kell
  lecserélni az érintetteknek októberben az igazolványaikat? Erre van pénz?”
 • 3. lebeke 2009. szeptember 29. 08:59
  „A Kisalföld Volán inkább buszokat vásárolna, meg a sofőröket venne még fel, és fizetné meg őket tisztességesen, hogy az utazóközönség végre szolgáltatáshoz is jusson, ne csak kötelezettségei legyenek !!Tömött , agyonfűtött buszokon, amikor kint is plusz 15 fok van, naponta 30 km-t, vagy még többet állva utazni naponta, kifizetni a méregdrága bérleteket, hát mit mondjak... Ehhhh, most tudnék olyat,de olyat káromkodni, hogy a jó.....................
  Bár gondolom a Volán vezetőségét, illetve az illetékes elvtársakat a legkisebb mértékben sem hatja meg, hogy a sok hülye "paraszt" hogyan utazik. Nekik a valaguk alatt a legmodernebb, legújabb autó aztán <moderálva> bele . Bocsánat, a volán nevű nemistudommineknevezzem című förmedvény kihozza belőlem az állatot.”
 • 2. :/ 2009. szeptember 29. 08:51
  „Én nem értem pontosan, a diákoknak mióta van bérletigazolványa? Úgy tudom, a tanulóbérlethez nem kell, legalábbis nekem eddig nem kellett.”
 • 1. p.pablowsky 2009. szeptember 29. 08:45
  „Érdekes:
  Az első mondatban az szerepel, hogy még ebben a hónapban le kell cserélni bérletigazolványokat. Tehát van még 2 napjuk a bérleteseknek???
  Később már október végi időpontról szól a hír, ami persze a helyes megfejtés.

  Talán érdemes lenne végre egy magyar-nyelv és irodalom tanárt felvennie a kisalföldnek aki leellenőrizné a cikkeket, mielőtt nyomtatásba vagy a netre kerülnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mancus néni a bikinikirálynő varrónője volt

Győr - A hétvégén 100. születésnapját ünneplő Juhász Sándorné Mancus néni kedvenc időtöltése, hogy… Tovább olvasom