Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Hajléktalanok helyzetét mérik fel Győrben

A száz győri hajléktalan bevonásával készülő kérdőíves felmérés célja a hajléktalanok önálló lakhatását, munkaerő-piaci integrációját segítő fejlesztési beavatkozások minél jobb megalapozása.

A győri Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetének Szociális Munka Tanszéke a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat "Tágas városom kis lakásra cserélném" című TÁMOP – 5.3.3-11/2 pályázatának keretei között a következő hónapokban felméri a győri hajléktalan emberek szükségleteit.

A száz győri hajléktalan bevonásával készülő kérdőíves felmérés célja a hajléktalanok önálló lakhatását, munkaerő-piaci integrációját segítő fejlesztési beavatkozások minél jobb megalapozása.

A vizsgálat érinteni fogja a hajléktalan emberek egészségi állapotát és egészségképét, szakmai és alapvető humán kompetenciáit, egyéni motivációit, lakhatási szükségleteit és tapasztalatait.

Az első eredmények 2013 februárjában lesznek majd elérhetőek – mondta el dr. Csizmadia Zoltán egyetemi docens, a Szociális Munka Tanszék vezetője.

Olvasóink írták

 • 4. pancser 2012. november 14. 10:53
  „Nem hagyhatjuk embertársainkat éhen halni, megfagyni, eddig rendben van. Csak nem tudom őket sajnálni. Két gyerek, asszony, kocsi, meleg lakás ez mind meg volt. De azért feketére, kékre kellett verni az asszonyt, hogy a végén a rendőrök tiltották el a lakástól, a családtól. Nejlonzacskó, padon alvás, több ismerős munkát, szállást próbált adni, de ugyanaz, vagy hasonló mint az asszonnyal egy idő után. Végleg egy parki pad, szállón ugye lopnak, tüdőgyulladás, 45 évesen jött érte a halál. Rövid története egy férfinak.”
 • 3. rebeka78 2012. november 13. 22:58
  „Tisztelt hozzászolók!
  Szerintem nem ezzel kellene csak foglalkozni, hogy mennyi hajléktalan van az utcán hanem ,mélyebbre kellene ásni,hogy egyáltalán miért is került az utcára.Mert van olyan aki az önhibáján kivül került oda van aki meg igy akarta mert igénytelen és nem tud küzdeni ,minden második ember vagy család a mai világban utcán lehetne ha nem küzdene valamiért, de tisztelet a kivételnek amikor a két literes flaskára összelejmoljaa pénz azt azt mondjuk hogy sajnálni kell őket mert nincs semmijük,de arra senki sem gondol hogy mi lesz a családosokkal aki utcára kerül az anyagi vállság miatt, mert nem tudja eldönteni ,hogy etesse a gyerekeit vagy rezsit fizessen.Ez igaz senkit sem érdekel széthülik a család/az asszony a gyerekekkel mehet az anyásba jobb esetben ,vagy intézet, az ember meg menjen ahová akar/ez kinek a hibája.A másik meg az hogy azokat ki sajnálja senki.Különben meg az adófizetők pénzéből könnyű támogatni a sok semmire kellőt.NEKIK lakást adunk ujjonnan,a családosokat akik még dolgoznak is azokat meg tesszük az utcárra ehhez ér valaki..........”
 • 2. vera2012 2012. november 12. 15:52
  „Következö gúnyolodó kommentekre számítva, szerintem a hajléktalanokra nem csak most a tél elött kellene felfigyelni, mivel hideg lesz és jön a karácsony, hanem egész évben.”
 • 1. háté 2012. november 12. 11:54
  „Van itt pénz mindenre, ami felesleges /a slepp zsebel/! - a rabszolga pedig, mint a birka mindent elnéz.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3D modellezés a mérnöki munkában - Előadások Győrben

Az előadások 2012. november 13-án, kedden és 15-én, csütörtökön 13 és 15:30 órakor lesznek, mindkét… Tovább olvasom