Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Hajléktalan fagyott meg a győri kórház területén

Egy halott embert találtak a Petz-kórház területén lévő egyik, nem gyógyításra használt épületében.
Az korábban a sportpályához tartozott, de felvonulási épületként is funkcionált. 

Úgy tudjuk, egy hajléktalan lehetett a hideg áldozata, aki nem a kórház tudtával jutott be a fűtetlen épületbe. Nem is tudtak róla. Dr. Tamás László János főigazgató megerősítette mindezt, hozzátéve, hogy azt az ingatlanrészt jelenleg egy sportkör bérli. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet, bűncselekményre utaló jel ugyanis nem merült fel.

Sütő Csabát, a likócsi hajléktalanszálló vezetőjét az eset kapcsán kerestük, az illetőt ez alapján nem tudta beazonosítani. Elmondta ugyanakkor, hogy épp csütörtökön számolták össze ,hogy 143-an vannak Győrben az utcán, de a látenciával együtt százötvenre biztosan becsülhető azoknak a száma, akik fedél nélkül, vagy fűtetlen helyen, hajléktalanként tartózkodnak kint.

A segítőház igazgatója hangsúlyozta, hogy nem feltétlenül segítség az, ha valakinek megengedik, hogy egy használaton kívüli épületbe beköltözzön. Egy tapasztalatlanabb embernek ugyanis ez életveszélyt jelenthet. Az igazán profik, már rég elkezdték a felkészülést a hidegre.

Sütő Csaba például egy olyan párostól jött, amikor telefonon elértük, akik egy régi Polski Fiatban csináltak maguknak szállást. Mint a csigák gubóznak be ott a takarók közé - kitanulták, tudják a módszert.

A krízisszálló közben 75 százalékos kihasználtsággal működik a Győr melletti hajléktalanszállón. Lenne tehát hely azoknak, akik a hideggel szemben  nem tudnak még hatékonyan védekezni. Az élet mindennél fontosabb, hallgassák meg az igazgató tanácsát, menjenek biztos helyre.

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarok, köztük győriek maradtak Dominikán - fotó

Magyarok, köztük győriek maradtak Dominikán - fotó
Győri olvasónk osztotta meg portálunkkal utazásának keserű tapasztalatit. Tovább olvasom