Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Ha dugó van a győri Kossuth hídnál, a lámpa bekapcsol

Néhány hétig csak sárgán villogtak az újonnan telepített lámpák a Kossuth híd belvárosi hídfőjénél, hogy a közlekedők szokják, kedd óta viszont már élesben működnek.


A 18 milliós, érzékelőkkel ellátott technika feladata, hogy a reggeli torlódásokat feloldja.

– Az autósort és a gyalogosok áradatát is detektorok figyelik – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője, hozzátéve: a híd belvárosi kanyarulatánál a reggeli csúcs- időben olyan nagy a gyalogosforgalom, hogy megállásra készteti az autókat még a Rónay Jácint utcán is, nemegyszer a Szövetség utcai csatlakozásnál van a sor vége.

– A lámpáknak olyan, egyébként dinamikus programot terveztünk, hogy sárgán villogjanak, és csak akkor lépjenek működésbe, ha az érzékelt forgalom ezt indokolttá teszi – folytatta a szóvivő. – A napokban teszteljük a technikát, azt, hogy mit lát a kamera és mit nem. A cél, hogy a kocsisornak zöldet adjunk a legkritikusabb időszakokban úgy, hogy időszakonként megállítjuk a gyalogosokat. A rendszer még próbaüzemét éli, így az is előfordul, hogy kikapcsoljuk a rendszert, ha további finomhangolást kell végezni a programon vagy a kamerabeállításokon.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrbe érkezik a Subscribe lemezbemutató turnéja

Három év után új nagylemezzel jelentkezik a Subscribe. Tovább olvasom