Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Gyűrűzd meg! - Gólya road-show a megyében is

A Gólya road show pénteken a Győr-Gyírmóton és Ikrényben, vasárnap Győrsövényházán, Fehértón, Markotabödögén, Cakóházán, Rábcakapiban, Bősárkányon és Acsalagon folytatódik.

Folytatódik az országos Gólya "road show": a lista kisalföldi helyszínekkel bővült, ahol e hét pénteken és vasárnap lesz a gólyagyűrűzés.

Az ország gólyavédelmi szempontból fontos területei vesznek részt a kampányban: Csongrád-, Komárom - Esztergom-, Nógrád-, Veszprém- és Zala megye, továbbá a Tápió vidék és a világhírű gólyáiról ismertté vált Nagyhalász és környékének települései - közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az MTI-vel.Gólyás program a megyében

Június 12. (péntek)
9.00 óra - Győr-Gyírmót (helyi óvodákkal)
11.00 óra - Ikrény

Június 15. (hétfő)
8.30 óra - Győrsövényháza
9.30 óra - Fehértó
11.00 óra - Markotabödöge
12.30 óra - Cakóháza
13.30 óra - Rábcakapi
14.30 óra - Bősárkány
15.30 óra - Acsalag

További információ: Ferenczi Márta (20/530-1439)

A gyűrűzést végző madarászok daruskocsival emelkednek fel a fészkekhez, ahol úgy teszik fel a gyűrűket a fiókák lábára, hogy azok ne sértsék őket és szabadon növekedhessenek.

Egyes helyszíneket webkamerán keresztül is megfigyelhetnek a látogatók: a kamerás fészkek közül a nagyhalászi aktív webes felületet is kínál a látogatóknak, itt az érdeklődők madarász blog-bejegyzések kíséretében követhetik nyomon a gólyák fejlődését.

A Gólya road show pénteken a Győr-Gyírmóton és Ikrényben, vasárnap Győrsövényházán, Fehértón, Markotabödögén, Cakóházán, Rábcakapiban, Bősárkányon és Acsalagon folytatódik. Komárom-Esztergom megyében vasárnap Komárom-Szőnyben, Dunaalmáson, Neszmélyen és Naszály-Grébicspusztán, hétfőn Ácson, Banán, Nagyigmándon, Kisigmándon és Kocson dolgoznak a szakemberek.
A nagyhalászi webkamerás gólyafészeknél és a környező településeken a gyűrűzés várhatóan a június 14. utáni napokban lesz. Pontos információkat az MME fehér gólya honlapján, a www.golya.mme.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Olvasóink írták

 • 1. ferenczimarta 2009. június 10. 22:17
  „Kedves Érdeklődök!

  Egy sajnálatos hiba miatt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján és az itt megjelent cikkben is a vasárnapi gólya road show időpont tévesen lett meghírdetve. Vasárnap helyett hétfőn lesz a gyűrűzés, a megadott helyszínek és időpontok viszont nem változnak.
  Minden érdeklődőt és madárbarátot szeretettel várunk!

  Ferenczi Márta
  MME Kisalföldi Csoport”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wanted: késsel akart rabolni Győrben - fotóval!

A Győri Rendőrkapitányság rablás bűntett ügyében folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki… Tovább olvasom